Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Kauzu vraždy Jána Korca odročili, chýbal obžalovaný

TRNAVA – Proces v kauze vraždy Jána Korca, bývalého generálneho riaditeľa Výskumného ústavu jadrovej energetiky v Trnave, sa dnes nekonal. Na Krajskom súde v Trnave mali vypovedať ďalší svedkovia. Súd však pojednávanie musel odročiť, pretože sa bez ospravedlnenia nedostavil obžalovaný Miroslav Z. Už aj v minulosti sa viackrát na pojednávanie nedostavil.

Súd mu udelil poriadkovú pokutu v najvyššej možnej výške 1650 eur. Ďalší obžalovaný Ivan G. je vo väzbe za inú trestnú činnosť a je vyčlenený na samostatné súdne konanie. Obžalovaný Eduard D. dal súhlas na konanie pojednávania v neprítomnosti a údajný objednávateľ vraždy, trnavský podnikateľ Július P., je v súčasnosti vo väzbe za objednanie únosu a vydierania iného podnikateľa.

Jána Korca zastrelili vo dvore jeho rodinného domu vo februári 2001. Bezprostredným vykonávateľom vraždy bol podľa obžaloby Ivan G. z Trnavy, ktorého na vraždu naviedol Eduard D. Zbraň obvinenému údajne zabezpečil Miroslav Z.

Vrah vystrieľal do svojej obete 32 nábojov. Korec bol na mieste mŕtvy. Dôvodom mala byť desaťmiliónová pôžička, ktorú Korec poskytol podnikateľovi Júliusovi P. s úrokom dva milióny.

Trnavský krajský súd už raz štvoricu obžalovaných uznal za vinných. Bezprostredného vykonávateľa vraždy Ivana G. odsúdil na 14 rokov väzenia. Ďalším trom spoluvinníkom Eduardovi D., Miroslavovi Z. a Júliusovi P. senát vymeral 13-ročné tresty. Voči verdiktu sa všetci odvolali a Najvyšší súd SR vrátil prípad krajskému sudu na došetrenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu