Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Za smrť pri pôrode má nemocnica zaplatiť 200 tisíc eur

BRATISLAVA - Nemocnica v Topoľčanoch má vyplatiť odškodné 200 tisíc eur (viac ako šesť miliónov korún) rodine ženy, ktorá zomrela pri pôrode dcéry pred viac ako troma rokmi. Rozhodol o tom Okresný súd v Topoľčanoch. Napísal to dnes denník Pravda.

Rozhodnutie súdu zatiaľ nie je právoplatné, nemocnica sa môže proti nemu odvolať.

Žena zomrela v októbri 2005 po 12 dňoch v kóme. V nemocnici jej predtým podľa Pravdy lekárka privolaná k cisárskemu rezu zle zaviedla dýchaciu trubicu, vzduch jej prúdil namiesto do pľúc do žalúdka. Dcéra sa narodila zdravá. Chybu lekárky potvrdili podľa denníka dva odborné posudky znalcov. Naopak, Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou v roku 2006 podnet manžela mŕtvej rodičky uzavrel ako neopodstatnený.

"Neviem, ako to mám brať. Ženu ani mamu nám tie peniaze nevrátia. Neviem posúdiť tých 200.000 eur. Na koľko sa dá vyčísliť hodnota ľudského života?" reagoval na rozhodnutie súdu Peter Marček, ktorého manželka pri pôrode zomrela. Dodal, že pochybuje, či peniaze vôbec niekedy uvidí, keďže topoľčianska nemocnica je zadlžená. Doktorka, ktorá údajne pochybila, podľa Marčeka v nemocnici naďalej pracuje.

Riaditeľ nemocnice odmietol prípad bližšie komentovať, povedal, že si počká na písomné vyjadrenie súdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu