Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Podozrivý prášok dostali aj ambasády USA v Prahe a Tokiu

WASHINGTON - Veľvyslanectva Spojených štátov v Prahe a Tokiu dostali obálky obsahujúce podozrivý biely prášok. Podľa agentúry Reuters o tom včera vo Washingtone informovalo americké ministerstvo zahraničia. Odborníci teraz robia rozbor prášku.

Táto informácia prišla deň po tom, ako 16 amerických ambasád v Európe dostalo obálky s podozrivou látkou, ktorá však bola neškodná.

Hovorca amerického ministerstva zahraničia Sean McCormack odmietol uviesť, kto mohol obálky odoslať. Prípad podľa neho vyšetruje (FBI).

V stredu obálky s podozrivým práškom došli na americké veľvyslanectvá v Berlíne, Berne, Bruseli, Bukurešti, Kodani, Dubline, Luxemburgu, Madride, Osle, Paríži, Reykjavíku, Rige, Ríme, Štokholme, Tallinne a Haagu. Podobné zásielky dostali po 8. decembri aj kancelárie viac ako 40 amerických guvernérov. Všetky tieto obálky boli odoslané z Texasu.

V USA sa kontrola doručenej pošty sprísnila po tom, ako na jeseň 2001 niekoľko amerických mediálnych spoločností a zákonodarcov dostalo zásielky s antraxom. V dôsledku nákazy potom zomrelo päť ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu