Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

V Poprade podpálili 3 autá, oheň poškodil ďalšie 2

POPRAD – Pod Tatrami dnes opäť horeli autá. Konkrétne v Poprade nadránom stihol za jednu hodinu niekto podpáliť tri. Oheň poškodil ďalšie dve. Od začiatku decembra sa v tamojšom okrese ocitlo v plameňoch už viac ako desať áut, potvrdila pre Topky.sk Magdaléna Fečová z prešovskej polície. Presný počet však uviesť nevedela.

„Zasahovali sme na troch odlišných miestach, kde neznámy páchateľ zapálil tri vozidlá,“ uviedol Jozef Michlík z Okresného riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Poprade.

Popradskí hasiči dostali najskôr hlásenie o požiari auta Peugeot 207 s popradským evidenčným číslom. Pri tomto požiari bolo poškodené aj vedľa stojace auto Seat Ibiza. V druhom prípade na Jazovej ulici v Poprade niekto zapálil Peugeot 206.

Krátko po tomto prípade dostali hasiči hlásenie o požiari v autoservise v popradskej mestskej časti Stráže, kde neznámy páchateľ podpálil Chevrolet Aveo, od ktorého sa chytil aj vedľa stojaci Mercedes Sprinter. Celková škoda pri požiaroch sa vyšplhala až na 32.000 eur.

Hasičom sa podarilo uchrániť hodnoty za 29.000 eur. Všetky tri požiare vznikli v rozpätí jednej hodiny. Hlásenie o prvom požiari dostali hasiči o 2.53 hod. Hlásenie o požiari posledného auta dostali približne o 3:30 hod.

„Ja pracujem v Hasičskom a záchrannom zbore 22 rokov, ale obdobnú situáciu si nepamätám,“ povedal Michlík.

Vo všetkých troch prípadoch požiaru áut Peugeot 207, Peugeot 206 a Chevrolet Aveo ide o úmyselné zapálenie áut, ktoré patrili jednému majiteľovi. Všetky tri prípady vyšetruje popradská polícia. S najväčšou pravdepodobnosťou ide o pokračovanie podpaľačskej série, ktorá sa začala v Poprade ešte koncom minulého roka. V decembri zhorelo v Poprade deväť áut.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu