Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Za podpálenie áut hrozí páchateľovi až 8-ročné väzenie

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Trest odňatia slobody na tri až osem rokov hrozí doposiaľ neznámemu páchateľovi, ktorý v piatok v skorých ranných hodinách podpálil autá pred obytným domom na Strážovskej ulici v Banskej Bystrici.

Podľa banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej páchateľ pravdepodobne použil nezistenú horľavú látku a úmyselne podpálil motorové vozidlo Audi A3, od ktorého začali horieť aj ďalšie dve okolostojace vozidlá Peugeot 309 a Fiat Punto.

Približne tridsať metrov od prístupovej cesty k obytnému domu na Strážovskej ulici, podpálil páchateľ aj ďalšie osobné auto Škoda Octavia. Požiar spôsobil majiteľom škodu za takmer 1,8 milióna korún (59 749 €). Držiteľovi vozidla Audi A3 vznikla škoda aj na osobných veciach, a to za 37 000 korún (1 228 €).

Znalec z Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru na mieste vylúčil technickú chybu a predbežne konštatoval úmyselné založenie požiaru. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu poškodzovania cudzej veci.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu