Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vodiči DPB budú mať od budúce roka modré rovnošaty

BRATISLAVA - Vodiči v mestskej hromadnej doprave v Bratislave budú mať od budúceho roka modré rovnošaty. Prví vodiči by ich mali dostať vo februári, do polovice roka by ich mali mať všetci. Dopravný podnik už má vybraté, ako by mali rovnošaty vyzerať, v súčasnosti uzatvára tender na dodávateľa.

Súčasťou uniformy by mali byť nohavice, košeľa s krátkymi aj dlhými rukávmi, vesty a bunda. Predbežné náklady sa odhadujú na 12 mil. korún (398 327 €) na oblečenie všetkých vodičov.

„Je to aj o kultúre podniku. Kriticky do vlastných radov musím povedať, že ma niekedy šokuje, ako sú niektorí vodiči oblečení. Aj vás by určite prekvapilo, keby prišiel strojvodca alebo pilot v tielku alebo v tričku, rifliach a šľapkách,“ povedal v rozhovore pre agentúru SITA predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava (DPB) Branislav Zahradník.

Priznáva, že niektorým vodičom sa táto idea nepozdáva, podľa neho sa ale „budú musieť prispôsobiť požiadavkám zamestnávateľa.“ Dopravnému podniku sa podarilo na základe prijatého stabilizačného sociálneho programu zamedziť ďalšiemu odlivu vodičov, v súčasnosti ich v DPB pracuje viac ako 1 300.

Podľa Zahradníka je to síce optimálny počet, ale dopravný podnik by ich potreboval ešte okolo 40.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu