Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vraždu som neorganizoval, tvrdí Adamčo

Branislav Adamčo
Branislav Adamčo (Zdroj: TASR)

KOŠICE - Údajný mafiánsky boss Branislav Adamčo dnes pred súdom poprel tvrdenie obžaloby, podľa ktorej organizoval vraždu iného údajného člena podsvetia v lete roku 1999. Spolu s Adamčom sa v prvý deň procesu postavil pred Okresný súd Košice I aj údajný strelec Július Krátky. Polícia vraždu pripísala boju medzi skupinami podsvetia.

"Cítim sa byť nevinný," vyhlásil viackrát pred súdom Adamčo. Tvrdil, že v čase vraždy bol spolu s obeťou útoku, Albertom Sisákom, na diskotéke vo vtedajšom hoteli Olympia na Zemplínskej Šírave. Po postrelení Sisáka na parkovisku pri hoteli údajne sám privolal záchranku a snažil sa zranenému mužovi podať prvú pomoc. Ten však zraneniam po prevoze do nemocnice podľahol.

"Nikdy som z dlhej zbrane, okrem brokovnice, nestrieľal," vyhlásil pred súdom Krátky, ktorý tiež účasť na vražde poprel. V čase Sisákovho zabitia bol totiž vraj v práci.

Dvojici obžalovaných hrozia v prípade dokázania viny dlhoročné tresty. Ako dlho však proces môže trvať, nevedela hovorkyňa súdu Marcela Gálová odhadnúť.

Adamča, údajného šéfa mafiánskej skupiny na juhovýchodnom Slovensku, v minulom roku odsúdili na 24 rokov za vraždu Mariána Karcela. Jeho zabitie si vraj objednal ďalší údajný popredný člen podsvetia Mikuláš Černák. Tento rok Adamčovi zmiernil Najvyšší súd trest na 15 rokov. Obžalobe z vraždy a iných zločinov sa Adamčo zodpovedá aj pred Špeciálnym súdom.

Zatiaľ mu však nehrozí proces v ďalšom prípade vraždy. Koncom novembra bratislavský súd totiž odmietol prijať obžalobu na štyroch mužov, vrátane Adamča, ktorí sú podľa prokuratúry zodpovední za vraždu desaťročného chlapca a ženy z konca roku 2004 v Moste pri Bratislave.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu