Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Začala sa výstavba obchvatu obce Horná Štubňa

HORNÁ ŠTUBŇA - Poklepaním základného kameňa predstavitelia žilinskej župy, obce Horná Štubňa, Národnej diaľničnej spoločnosti a združenia R3 - Skanska - Strabag, otvorili v stredu výstavbu obchvatu Hornej Štubne v okrese Turčianske Teplice.

Investorom tohto vyše 4,3 kilometra dlhého úseku rýchlostnej cesty R3 v polovičnom profile je Národná diaľničná spoločnosť, zhotoviteľom združenie firiem Skanska a Strabag. Zmluvná cena je vyše 585,75 mil. Sk (19,443 milióna €), výstavba sa má ukončiť do novembra 2011.

Generálny riaditeľ Národnej diaľničnej spoločnosti Igor Choma pri výstavbe obchvatu nepredpokladá žiadne závažné problémy, keďže nejde o náročnú stavbu. Na celom úseku sa má vybudovať šesť mostov, z toho štyri na R3 a dva ponad R3, ako aj dve úrovňové križovatky.

Podľa predsedu Žilinského samosprávneho kraja Juraja Blanára je začiatok výstavby obchvatu Hornej Štubne historickým dňom, pretože sa ním skončia pochybovačné reči o trasovaní R3 cez Turiec. "Okolo R3 sa veľa diskutovalo, niekedy až hrozilo, že nebude vedená touto trasou.

R3 je významná pre Turiec aj pre spojenie juhu so severom a ďalej do Poľska,“ povedal na otvorení stavby Blanár. V súvislosti s trasovaním R3 bol okrem variantov cez Turiec navrhovaný aj variant cez Banskú Bystricu a Ružomberok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu