Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Učeň dostal podmienku, napádal rómskeho spolužiaka!

(Zdroj: Jupiterimages)

TRENČÍN - Okresný súd v Trenčíne dnes vymeral štvormesačný podmienečný trest 17-ročnému učňovi, ktorý napádal svojho rómskeho spolužiaka a propagoval fašizmus.

Schválil tak dohodu o vine a treste, ktorú študent Stredného odborného učilišťa v Trenčíne uzavrel s prokurátorom. Rozsudok je právoplatný. Informoval o tom hovorca trenčianskeho krajského súdu Roman Tarabus.

"Študent od septembra 2007 do januára 2008 v priestoroch školy opakovane slovne aj fyzicky napádal spolužiaka, ktorému sa pre jeho rasovú príslušnosť vyhrážal zabitím. Svoje vyhrážky neustále stupňoval, preto mal poškodený z neho strach," poznamenal Tarabus.

Mladík tiež vraj do školy nosil odznaky s fašistickými symbolmi. Tiež si pred ďalšími učňami púšťal hudobné nahrávky, ktoré propagovali extrémistické hnutie skinhed. Pri počúvaní hudby sa zdravil podobne ako nacisti za druhej svetovej vojny vztýčenou pravou rukou.

Ročnému podmienečnému trestu minulý mesiac neušiel ani muž, ktorý na jar napadol v jednej z bratislavských električiek lekára tmavej pleti. Odsúdený 24-ročný muž ešte v apríli najprv lekára urážlivo nazval negrom a vzápätí na neho zaútočil aj fyzicky.

Snažil sa ho zasiahnuť fackami a kopnúť ho. Násilník sa svojimi rasistickými názormi netajil ani po privolaní policajnej hliadky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu