Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Cyklista prešiel do protismeru, zrážku s Renaultom neprežil

NITRA – Tragická dopravná nehoda sa stala včera večer medzi Vlčanmi a Žiharcom. Cyklista (41) náhle prešiel do protismeru, kde sa zrazil s Renaultom Lagúna. Zraneniam podľahol na mieste.

U 35-ročného vodiča polícia požitie alkoholu nezistila. Na vozidle vznikla škoda asi 50 tisíc korún. Príčinu a okolnosti tragickej nehody polícia prešetruje.

Polícia zároveň upozorňuje všetkých účastníkov cestnej premávky na zvýšenú pozornosť na cestách. Sychravé počasie, zlá viditeľnosť, mrznúci dážď a sneženie sú kombinácie počasia týchto dní. Zľadovatená vozovka, riskantne jazdiaci vodič, zlý technický stav vozidla a letné pneumatiky sú každodennými nástrahami. Vo väčšine prípadov na bezohľadnosť týchto vodičov doplatia cyklisti a chodci.

V nitrianskom kraji od začiatku tohto roka zahynulo 31 ľudí, s toho 20 chodcov a 11 cyklistov. Situácia je alarmujúca. V priemere zomrú na cestách každý mesiac dvaja chodci a jeden cyklista. Polícia preto žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby zbytočne nehazardovali z vlastným životom a používali reflexné prvky na svojom oblečení. Informovala o tom nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu