Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Dopraváci naháňali lupiča po poli. Hrozil, že ich zastrelí!

(Zdroj: SITA)

ŽILINA - Žilinskí dopravní policajti zadržali lupiča, ktorý zamaskovaný a so zbraňou v ruke prepadol v nedeľu podvečer čerpacu stanicu. Páchateľom bol doteraz netrestaný muž (22) zo Žilinského okresu. Za lúpež mu hrozí až dvanásť rokov väzenia.

"Podišiel k pokladníčke so slovami: V tichosti mi vydajte všetky bankovky, nič sa vám nestane," uviedol žilinský policajný riaditeľ Jaroslav Harant. Pracovníčka mu dala do ruksaku vyše 62-tisíc korún (2 058 €).

Po jeho odchode zavolala na políciu a opísala páchateľa. Na miesto hneď vyrazili hliadky. V jednej z nich boli dopravní policajti, ktorí zbadali podozrivého muža utekať cez pole. Počas jeho prenasledovania použili tri varovné výstrely, páchateľ však stále utekal. Keď sa k páchateľovi priblížili na zhruba 15 metrov, znova na výstrahu vystrelili.

"Páchateľ sa zastavil, mieril však na nich pištoľou a povedal, že buď zastrelí on ich, alebo oni jeho," uviedol Harant. Od úmyslu však upustil a policajtom sa ho podarilo spacifikovať. "Je to veľmi výnimočné, ani ja som ešte nikdy nevidel bežať dopravákov po poli.

Páchateľ ich ohrozoval, chlapci nevedeli do čoho idú, použili tie prostriedky, ktoré použiť mali a osobu zadržali," konštatoval krajský policajný šéf František Posluch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu