Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ježiško už dostal stovky listov, prvý prišiel z Nórska

(Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Na adresu "slovenského" Ježiška už prišli stovky listov s vianočnými želaniami od detí i dospelých. Prvý z nich bol od dievčaťa z Nórska. Dnes o tom informovali zástupcovia Slovenskej pošty, ktorá akciu organizuje tento rok po desiatykrát.

Deti si najčastejšie želali pod vianočný stromček notebooky, počítačové hry, knihy, lego či hračky na diaľkové ovládanie, povedala Svetlana Vallašeková zo Slovenskej pošty. "Veľmi častým prianím sú i nehmotné darčeky pre druhých, ako sú zdravie, láska," dodala. Deti podľa nej túžili i po dobrých známkach. Domovom Vianočnej pošty je Rajecká Lesná.

Na pošte sa nachádza schránka, kde si Ježiško preberá listy počas celého roka. Počas Vianoc rozposiela odpovede. Za predchádzajúcich deväť rokov trvania akcie dostal poštový Ježiško takmer 900.000 listov. Rekordných 116.315 listov od detí, detských kolektívov, slabozrakých, nevidiacich či detí zo zahraničia dostal v roku 2005.

V minulom roku to bolo takmer o 6000 listov a pohľadníc menej. Pre miliónteho pisateľa vianočného listu či pohľadnice je pripravený notebook. Vianočné priania a sny môžu všetci bez rozdielu veku posielať na adresu Ježiško 999 99 v obálke označenej poštovou známkou. Použiť možno aj bezplatné pohľadnice s predtlačenou adresou pre Ježiška, ktoré možno nájsť na pobočkách Slovenskej pošty.

Ježiškovi môžu "napísať" aj tí najmenší, do obálky stačí vložiť kresbu. Odosielatelia, ktorí pripíšu spiatočnú adresu, dostanú od poštového Ježiška odpoveď s darčekom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu