Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Pošta na doručovanie eurozásielok neposilní počty pracovníkov

BRATISLAVA- Slovenská pošta nenavýši na doručenie takmer dvoch miliónov zásielok s eurokalkulačkou a informačnými materiálmi o eure počet svojich zamestnancov. Dnes to povedal hovorca Slovenskej pošty Juraj Danielis.

Náklady na distribúciu zásielok, ktoré si majú na budúci týždeň nájsť v schránkach všetky slovenské domácnosti, nechcela spoločnosť zverejniť. "Pri doručovaní eurozásielok nie je nutné centrálne posilňovanie stavu doručovateľov," informoval Danielis. Pošta neuvažuje ani o zvláštnych finančných odmenách za ich doručovanie, dodal.

Poštári totiž podľa neho už v súčasnosti roznášajú vo väčších množstvách rôzne letáky. Obálka od Národnej banky Slovenska a ministerstva financií bude obsahovať eurokalkulačku, v ktorej je nastavený konverzný kurz 30,1260 koruny za euro, informačnú brožúru a leták. Zásielka je súčasťou vládnej informačnej kampane, ktorá má obyvateľom uľahčiť prechod na euro od začiatku budúceho roka. S roznášaním zásielok najskôr začnú poštári na východnom a strednom Slovensku.

Problémy s ich doručovaním sa podľa skorších vyjadrení splnomocnenca vlády pre zavedenie eura Igora Baráta neočakávajú. Ľuďom, ktorý chcú prebrať obálku osobne, odporučil, aby sa so svojimi poštármi dohodli vopred. Schránky domácností sa zaplnia informačnými materiálmi o eure ešte raz začiatkom decembra. Zásielka bude obsahovať materiál o eurových bankovkách a minciach. Informácie sa zamerajú na podobu peňazí a ich ochranných prvkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu