Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Poisťovací agent plánoval vraždy troch klientov, dostal 11 rokov!

KOŠICE - Poisťovacieho agenta, ktorý podľa obžaloby plánoval vraždy troch klientov, odsúdil dnes Okresný súd Košice I na 11 rokov väzenia. Súd trest na návrh prokuratúry mimoriadne znížil, mužovi hrozilo až 25-ročné väzenie.

Agent údajne chcel zo životných poistiek klientov získať peniaze. Rozsudok nie je právoplatný, muž sa na mieste odvolal, informovala hovorkyňa súdu Marcela Gálová. "Obžalovaný prijal rozsudok pokojne, po jeho odvolaní sa prípadom bude zaoberať košický krajský súd," uviedla Gálová.

Prokuratúra navrhla podľa Gálovej zníženie trestu aj s ohľadom na odborné posudky psychológov a psychiatrov. Poisťovacieho agenta Maroša Kovaľa, ktorý aj po dnešnom rozsudku ostáva vo väzbe, odsúdili okrem prípravy vrážd aj za pokus o úverový podvod. Súd mu tiež vymeral trojročný ochranný dohľad po odpykaní trestu.

Podľa súdu 30-ročný poisťovací agent z Humenného, ktorý svoju vinu počas celého procesu popieral, v minulom roku na tri vraždy nahováral dvoch komplicov. Kovaľ sa s plánovanými obeťami zoznámil ešte ako učiteľ na jednej strednej škole v Košiciach a všetkých troch nahovoril na životné poistenie.

Z poistky jedného z klientov mal získať 944.000 korún (vyše 31.300 eur). Za vykonanie vraždy podľa obžaloby sľuboval komplicom 300.000 korún (takmer 10.000 eur). Prípad polícia odhalila vo chvíli, keď komplici začali poisťovacieho agenta vydierať tajnými nahrávkami rozhovorov. Kovaľ sa vtedy sám obrátil na políciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu