Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Odsúdili rasistu, ktorý v Bratislave napadol „sprostého negra“

(Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Na ročné väzenie s podmienečným odkladom na dva roky odsúdil bratislavský okresný súd Petra Slončíka, ktorý v apríli tohto roku napadol v bratislavskej električke britského doktora tmavej pleti a vyhlásil o sebe, že je rasista.

Ako informoval hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak, odsúdený Slončík čelil obžalobe z trestného činu výtržníctva a hanobenia národa a rasy. Súd mu zároveň uložil probačný dohľad na dva roky s tým, že v tomto období má zakázané požívanie alkoholických nápojov a iných návykových látok, musí sa podrobiť protialkoholickej liečbe ambulantnou formou a tiež musí podstúpiť psychoterapiu alebo sa zúčastniť na psychologickom poradenstve.

Keďže prokurátor ani obžalovaný sa neodvolali, rozsudok je právoplatný. Incident sa odohral koncom apríla. Slončík vtedy pristúpil k 48-ročnému Britovi a k jeho priateľke, ktorej sa po anglicky opýtal, čo taká pekná baba robí s mužom ako je on a trikrát naňho zakričal „ ty neger.“ Pár sa snažil muža ignorovať, útočník však vyzval Brita na „férovku."

Keď ten stále nereagoval na provokácie, napadol ho. Vodič napokon zastavil električku a otvoril dvere, aby mohli napadnuté osoby utiecť. Slončík ich však sledoval až k taxíkom a Brita neustále slovne aj fyzicky napádal. Vykrikoval slová ako „kuklux klan, neger.“ Bratislavčanovi v ďalšom útoku zabránil až okoloidúci muž silnejšej postavy.

Následne prišla polícia, ktorá páchateľa zaistila. Podľa policajných informácií nikto z cestujúcich v električke proti útočníkovi nezasiahol. Zaistený 24-ročný muž sa pri eskortovaní spýtal policajta, či bude mať problémy, keď napadol nejakého „sprostého negra.“ Podľa znaleckého posudku mu namerali v dychu viac ako dva promile alkoholu. Napadnutý Brit bol na Slovensku ako hosť na lekárskom sympóziu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu