Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Združenie bojujúce proti potratom podalo žalobu pre zásah polície

BRATISLAVA - Občianske združenie Centrum pre bioetickú reformu podalo na Najvyššom súde žalobu na ministerstvo vnútra, v ktorej sa sťažuje na zásah polície na jeho zhromaždení proti umelým prerušeniam tehotenstva v Košiciach.

Informovala o tom dnes riaditeľka združenia Jana Tutková. Polícia v októbri ukončila košický míting odporcov potratov, pretože vystavené fotografie interrupcií podľa nej mohli pohoršovať verejnosť. Združenie sa podľa Tutkovej žalobou domáha toho, aby polícia nemohla v budúcnosti v podobných prípadoch postupovať rovnakým spôsobom.

Polícia podľa združenia svojím zásahom porušila právo na slobodu prejavu. Centrum nainštalovalo v polovici októbra pred košickou technickou univerzitou výstavu, ktorú tvorili zväčšené fotografie lekárskych zákrokov, pri ktorých ženám odobrali nedonosený plod.

Po výzve polície demonštranti výstavu ukončili, hoci akciu povolila miestna samospráva. Proti počínaniu polície protestovali viaceré konzervatívne a kresťanské združenia a vyzývali na prešetrenie zásahu.

Občianske združenie Centrum pre bioetickú reformu vzbudilo v minulosti na Slovensku rozruch kontroverznou bilbordovou kampaňou s fotografiami interrupcií.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu