Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

"Dušičky" dopravu nekomplikovali, no na cestách zahynuli štyria ľudia

BRATISLAVA - Sviatok "dušičiek", kedy tisíce Slovákov navštevujú cintoríny, aby si zaspomínali na svojich blízkych, sprevádzal podobne ako v minulosti zvýšený počet vodičov na cestách, víkendovú dopravu však zatiaľ výraznejšie nekomplikoval.

Na cestách napriek tomu zahynuli doposiaľ štyria ľudia, povedal Viktor Plézel z policajného prezídia. Problémy boli len na parkoviskách pred cintorínmi, s ťažkosťami je pravdepodobne potrebné počítať podvečer pri návrate ľudí z víkendových pobytov. Víkend sa podľa Plézela výraznejšie nelíšil od bežných dní pracovného voľna.

"Tragické nehody nesúviseli so zhustenou premávkou počas sviatku," poznamenal. Kolóny áut sa ešte v sobotu tvorili najmä pri cintorínoch, ale vodiči boli podľa polície zväčša disciplinovaní. K relatívne pokojnej situácii v doprave prispelo aj príjemné, teplé počasie, dodal Plézel. Výraznejšie problémy nezaznamenalo ani Stella Centrum, ktoré sleduje zjazdnosť slovenských ciest.

"Počas obidvoch dní boli hlásené jedna - dve nehody," povedala v nedeľu popoludní pracovníčka centra. Polícia reagovala na hrozbu zvýšenej nehodovosti počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých zvýšeným počtom ľudí v teréne. Predstavitelia rezortu sú už dlhšie nespokojní s vysokým počtom smrteľných nehôd na Slovensku. Vlani si totiž automobilová doprava vyžiadala viac ako 600 ľudských životov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu