Piatok31. máj 2024, meniny má Petrana, Petronela, Nela, zajtra Žaneta

Proces s údajným vrahom Duckého sa možno presunie na Ukrajinu

BRATISLAVA - Súd s Ukrajincom Olegom Kalašnikovom obžalovaným z deväť rokov starej vraždy niekdajšieho ministra hospodárstva Jána Duckého sa možno presunie na Ukrajinu. Okresný súd Bratislava I dnes navrhol posunúť prípad po tom, čo obžalovaný opäť neprišiel na pojednávanie. Rozhodnutie podľa hovorcu súdu Pavla Adamčiaka ešte posúdi ministerstvo spravodlivosti.

Odovzdanie prípadu navrhla prokurátorka Hana Lehotayová. "Je to jediné riešenie," povedala. Súd už tri razy prípad odročil, keďže Ukrajinec neprišiel na pojednávanie a neposlal ani splnomocnenie, že môžu konať v jeho neprítomnosti. Kalašnikovov advokát Andrej Lehoťan tvrdil, že jeho klient súhlasil, aby sa pojednávalo bez neho, súd však podľa Adamčiaka žiadne potvrdenie nedostal.

Obžalobu na muža z Ukrajiny prokuratúra podala už v roku 2000, krajský súd však stíhanie zastavil. Jeho obnovenie po sťažnosti Generálnej prokuratúry nariadil Najvyšší súd. Prokuratúra podala novú obžalobu vlani v lete.

Exministra hospodárstva vlády Vladimíra Mečiara a bývalého šéfa Slovenského plynárenského priemyslu Duckého zavraždili začiatkom roka 1999 vo vchode jednej bratislavskej bytovky. Špekulovalo sa, že motívom vraždy mohli byť napríklad zmenky, ktoré podpísal ako riaditeľ plynární či privatizácia štátneho majetku. Meno objednávateľa vraždy je neznáme.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu