Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Obvinili 9 ľudí, do domu nevpustili rómskych nájomníkov

(Zdroj: SITA)

KOŠICE - Obvineniu čelia obyvatelia bytovky v Medzilaborciach, ktorí podľa polície do domu nevpustili bývať rómsku rodinu.

Rómovia si v dome prenajali byt a chceli sa presťahovať. Pôvodní obyvatelia im v tom údajne zabránili vlastnými telami. V prípade dokázania viny im hrozí trojročné väzenie, informoval včera ČTK prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik.

"Obyvatelia svojimi telami nepustili dnu muža s manželkou a dvoma maloletými deťmi a odmietli pustiť aj pracovníčku realitnej kancelárie," uviedol Džobanik. Incident sa stal ešte začiatkom júla, polícia obvinila spolu deväť obyvateľov bytovky.

Obyvatelia domu po príchode rómskej rodiny podľa polície zatarasili vstup do domu, pričom volali: "Rómom nedovolíme vstúpiť do bytovky". Novým nájomníkom sa tiež údajne vyhrážali fyzickými útokmi. Do domu nakoniec nevpustili ani privolanú policajnú hliadku.

Rómska rodina z Giraltoviec si v Medzilaborciach prenajala byt na jeden rok a vopred realitnej kancelárii vyplatila aj nájomné. Po udalosti rodina od prenájmu bytu odstúpila.

Polícia obvinila štyroch mužov a päť žien vo veku od 35 do 67 rokov z neoprávneného zásahu do práva domu, bytu alebo nebytového priestoru a z podnecovania k národnostnej, rasovej a etnickej nenávisti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu