Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Mládežníci opozície vyzývajú Harabina, aby odstúpil

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratická mládež Slovenka (KDMS), Združenie mládeže SDKÚ-DS Nová Generácia a Občiansko demokratická mládež (ODM) s veľkým znepokojením vnímajú antisemitské vyjadrenia najvyšších štátnych a politických činiteľov v Národnej rade i pred verejnosťou.

"Vzhľadom na antisemitské výroky, usvedčenie z klamstva, vyhrážky väzením a podozrenia z blízkeho vzťahu s hlavou albánskej drogovej mafie vyzývame ministra spravodlivosti Štefana Harabina, aby odstúpil. Ak tak neurobí, vyzývame predsedu vlády Roberta Fica, aby ministra spravodlivosti odvolal sám," uviedli v dnešnom vyhlásení.

KDMS, Nová Generácia a ODM sú presvedčené, že tolerancia k náboženským menšinám nemá byť iba princípom deklarovaným na verejných spomienkach na obete rasového násilia, ale má byť praktickým životným a občianskym postojom. "Verejne známe výroky, ktorých autormi sú minister spravodlivosti Štefan Harabin a predseda Ľudovej strany – Hnutie za demokratické Slovensko Vladimír Mečiar vnímame ako moment, pri ktorom sa latentný antisemitizmus mení na otvorený.

Znepokojenie tiež vyjadrujeme nad reakciami najvyšších ústavných činiteľov Slovenskej republiky. Ich reakcie považujeme za neúprimné a neadekvátne," uviedli. Vyzvali ostatné mládežnícke, politické a občianske organizácie, aby sa k výzve na odstúpenie Harabina pripojili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu