Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Opozícia odišla z rokovania o Harabinových návrhoch

Štefan Harabin
Štefan Harabin

BRATISLAVA - Bez účasti opozície pokračuje rokovanie 27. schôdze Národnej rady SR. Dôvodom sú body predkladané podpredsedom vlády a ministrom spravodlivosti Štefanom Harabinom. V rokovacej sále ostali z opozičných poslancov len zástupcovia konzervatívnych demokratov.

Ignorovanie rokovania o Harabinových návrhoch avizoval počas víkendu predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda. Podľa neho je nemysliteľné, aby v demokratickej vláde zasadal človek, ktorého slovník je taký, aký je, ktorý bez hanby klame a ktorý nespochybniteľne má kontakty na mafiu. "To je neprípustné v demokratickej krajine. Rubikon bol prekročený,“ vyhlásil Dzurinda.

Harabin pred poloprázdnou rokovacou sálou, kde okrem opozície chýbajú tiež poslanci ĽS-HZDS a väčšina klubu SNS, predkladá návrh novely Občianskeho súdneho poriadku. Podľa neho by mali mať účastníci súdnych konaní možnosť komunikovať so súdom aj prostredníctvom elektronických prostriedkov. Ministerstvo v novele reagovalo na požiadavky aplikačnej praxe a rozhodnutia Európskeho súdu pre ľudské práva.

Elektronická komunikácia so súdom bude možná, ak o ňu účastník konania výslovne požiada. Cieľom novely je tiež zaviesť inštitút drobných sporov s jednoduchším procesným vybavovaním, zjednodušiť dedičské konanie a v najzávažnejších prípadoch, keď hrozí nenapraviteľná ujma, poskytnúť maximálne rýchlu ochranu predbežným opatrením

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu