Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Mikolášik kritizuje prezidenta, že sa nestretáva s europoslancami

Miroslav Mikolášik
Miroslav Mikolášik

BRATISLAVA - Slovenskí poslanci Európskeho parlamentu sú podľa jedného z nich Miroslava Mikolášika (KDH) prezidentovi SR Ivanovi Gašparovičovi "ukradnutí".

"Na rozdiel od hláv štátov ostatných krajín, ktorí majú so svojimi eroposlancami pravidelné schôdzky, si Gašparovič zatiaľ na svojich poslancov nenašiel ani minútu. A to dokonca ani vtedy, keď pricestoval na návštevu do Štrasburgu," povedal Mikolášik.

Podľa neho sa asi prezident v zahranično-politických otázkach cíti pravdepodobne tak istý v "kramflekoch", že o konzultácie nestojí.

"Pritom opak je pravdou. Bohužiaľ existujú asi len tri témy, o ktorých vie náš prezident zaujímavo rozprávať. O fujare, o hokeji a o formule," vyhlásil Mikolášik. Podľa europoslanca Vladimíra Maňku (Smer-SD) sa blíži kampaň pred voľbami do Európskeho parlamentu.

"Kým politické strany nebudú mať uzatvorené kandidátky, tak uchádzači o zvoliteľné miesto na kandidátke sa budú snažiť zapáčiť a zaujať predstaviteľov svojej strany," uviedol Maňka.

Zároveň dodal, že on osobne sa vo funkcii poslanca EP s prezidentom niekoľkokrát stretol a mal aj dosť priestoru na rozhovor s ním. "Som si istý, že keby ktorýkoľvek poslanec EP požiadal prezidenta o osobné stretnutie, pán prezident by si našiel na takéto stretnutie čas," dodal Maňka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu