Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Prokuratúra obžalovala dvoch údajných pedofilov z Nitry

NITRA - Prokuratúra obžalovala dvoch z trojice mužov z Nitry, ktorých na jar polícia zadržala pre údajné sexuálne zneužívanie neplnoletých chlapcov.

Pred súd sa postaví 55-ročný prednosta železničnej stanice a 49-ročný podnikateľ. Vyšetrovanie posledného z trojice obvinených mužov, zamestnanca Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, zatiaľ nie je ukončené. ČTK to dnes potvrdil hovorca Krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček.

"Prednostovi hrozí trest minimálne deväť rokov a dva mesiace väzenia, ďalší obžalovaný bude čeliť minimálne sedemročnému trestu," povedal Maček. Obaja muži sú stíhaní vo väzbe. Zadržanie troch údajných pedofilov oznámila nitrianska polícia začiatkom marca. Obžalovaný živnostník sa podľa vyšetrovateľov stretával s chlapcami, ich priateľkou, ale aj s ďalšími deťmi už od roku 2006 v jednej nitrianskej kancelárii, kde ich zneužíval a fotil pri pohlavnom a orálnom styku.

Deťom za sexuálne služby a fotografovanie platil, fotky potom posielal ďalším adresátom. Prednosta vraj deti zneužíval v kancelárii železničnej stanice od jari minulého roku.

Polícia vtedy nevylúčila, že v Nitre pôsobí organizovaný gang pedofilov, pretože vo všetkých prípadoch vystupovali rovnaké deti z Nitry, ktoré mali v čase spáchania trestného činu 13 a 17 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu