Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Odporcovia pezinskej skládky napadli rozhodnutie SIŽP na súde

Protest proti pezinskej skládke
Protest proti pezinskej skládke (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Aktivisti, ktorí chcú zabrániť postaveniu skládky odpadu v Pezinku, na súde napadli rozhodnutie Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP).

Tá svojím skorším rozhodnutím výstavbu umožnila. Informovala o tom dnes právna zástupkyňa aktivistov Zuzana Čaputová. Aktivisti v žalobe zároveň požiadali súd, aby predbežným opatrením odložil vykonateľnosť rozhodnutia inšpekcie. To by znamenalo, že práce na skládke by vraj nemohli pokračovať.

"Ministerstvo životného prostredia môže zrušiť rozhodnutie (inšpekcie) pre jeho nezákonnosť," podotkla Čaputová v tlačovej správe. Podľa nej v žalobe aktivisti zopakovali svoje tvrdenia, že výstavba skládky je v rozpore s územným plánom mesta Pezinok. Reakciu zástupcov firmy Westminster Brothers, ktorá je za projekt zodpovedná, ČTK zisťuje. Kritici stavby pripravujú na budúci týždeň aj demonštráciu proti povoleniu skládky. Proti skládke tento rok protestovali obyvatelia mesta niekoľkokrát, napríklad aj pred úradom vlády.

Skládka by mala ležať niekoľko stoviek metrov od historického centra mesta. Podľa skorších vyjadrení zástupcu spoločnosti Westminster Brothers Mariána Kočnera však nie je určená na domový odpad, a nezhorší preto životné prostredie Pezinčanov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu