Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V kauze smrteľnej nehody oslobodili vodiča sanitky

(Zdroj: SITA)

KOŠICE – Oslobodzujúcim rozsudkom dnes Okresný súd Košice II uzavrel pojednávanie prečinu usmrtenia, z ktorého je obžalovaný vodič sanitky Tomáš K. (1985) z Košíc.

Súd ho spod obžaloby oslobodil v plnom rozsahu, pretože ako vodič neporušil žiadne predpisy. Rozsudok nie je právoplatný. Tragická nehoda sa stala 13. marca 2007 na Triede SNP v Košiciach, kde o 10:10 jazdilo sanitné vozidlo značky Toyota Hiace so zapnutým výstražným svetelným a zvukovým zariadením. Podľa žalobcu vodič sanitky nemal dôvod na použitie výstražných znamení. Pred križovatkou so Šafárikovou ulicou nerešpektoval červený svetelný signál a rýchlosťou 51,6 až 63,2 km za hod. vošiel do križovatky, kde sa zrazil so Škodou Favorit, ktorej vodič mal zelenú.

"Vodič škodovky Imrich D.(1938) utrpel zranenia, z ktorých sa liečil dva týždne. V dôsledku dopravnej nehody došlo aj k zrazeniu chodca Ladislava H. (1935), ktorý v kritickom čase stál na ostrovčeku pri priechode pre chodcov. Utrpel zranenia, ktorým na mieste nehody podľahol. Zraneniam sa nevyhol ani spolujazdec obžalovaného Viktor M. (1984), ktorý bol práceneschopný takmer štyri týždne," spresnila hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová.

Súd dnes vypočul konateľku spoločnosti Zdravotná doprava, s.r.o. Košice, ktorá uviedla, že spoločnosť zabezpečuje predovšetkým plánované prevozy. "Ak je však požiadaná o akútny prevoz, vtedy sa vodič vždy spojí s dispečerom a až po jeho súhlase môže zapnúť zvukové a svetelné výstražné znamenia. Tak tomu bolo aj v konkrétnom prípade. Chcem ešte doplniť, že Tomáš K. patrí medzi najlepších vodičov našej spoločnosti a naďalej u nás pracuje," zdôraznila. Obžalovaný v záverečnej reči pred súdom uviedol, že je mu ľúto toho, čo sa stalo. S oslobodzujúcim rozsudkom bol spokojný, prokurátorka sa odvolala a tak sa kauzou bude zaoberať krajský súd.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu