Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragické dni na cestách, od pondelka 10 obetí

BRATISLAVA - Od pondelka do štvrtka sa na slovenských cestách stalo 589 dopravných nehôd, pri ktorých prišlo o život 10 ľudí, 15 sa zranilo ťažko a 93 ľahko.

Škoda na majetku presiahla 52 miliónov korún (1 726 083 €), informoval o tom hovorca policajného prezídia Viktor Plézel. V štatistike je aj nehoda, ktorá sa stala v nedeľu večer v obci Hnilčík (okr. Spišská Nová Ves). Vodič Škody Felícia v pravotočivej zákrute prešiel do protismeru, kde zrazil cyklistu (44), ktorý zraneniam podľahol.

V pondelok popoludní medzi obcami Buzica a Mokrance (okr. Košice-okolie) vodič (23) Škody Favorit zišiel z cesty a narazil do stromu. Zraneniam na mieste podľahol. V ten istý deň večer v Kolárove (okr. Komárno) opitý vodič (24) Škody Felícia zrazil chodca idúceho po okraji vozovky. Následne prešiel s vozidlom do protismeru, kde narazil do stojaceho konského záprahu a z miesta ušiel. Policajti ho vypátrali, v dychu mu namerali skoro 1,9 promile. Chodec zrážku neprežil.

V utorok popoludní v Košiciach vodič Subaru zrazil chodca (39) na priechode pre chodcov. Spôsobil mu zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Ďalšia nehoda sa stala večer pri obci Udiča (okr. Považská Bystrica), kde vodič Fordu zozadu narazil do neosvetleného cyklistu (46), ktorý na mieste zomrel.

V stredu dopoludnia pri Sládkovičove (okr. Galanta) cyklista náhle odbočil a vošiel do jazdnej dráhy kamiónu, zraneniam na mieste podľahol. V stredu večer pri Handlovej (okr. Prievidza) vodič (20) Škody 120 pri predbiehaní iného vozidla dostal šmyk a narazil do nákladného auta, namieste bol mŕtvy. Ďalšiu obeť si vyžiadala aj nehoda večer v Hurbanove (okr. Komárno), kde vodič úžitkového Renaultu zrazil chodca.

Vo štvrtok napoludnie v obci Pokryváč (okr. Dolný Kubín) muž (50) z nezistených príčin spadol z bicykla, zranenia boli smrteľné. Popoludní pri obci Čiližská Radvaň (okr. Dunajská Streda) nedal cyklista (57) prednosť nákladnému autu počas vychádzania na hlavnú cestu, zraneniam podľahol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu