Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Chrbet sa s „kvázi kauzami“ oboznámi až po prebraní úradu

Ján Chrbet
Ján Chrbet

BRATISLAVA - Nový minister životného prostredia Ján Chrbet sa chce s kauzami, ktoré súvisia s odvolaním jeho predchodcu Jaroslava Izáka, oboznámiť až po prebraní úradu.

"Kládli mi otázky, ktoré sa týkali kvázi káuz na ministerstve. Oboznámim sa s nimi, potom podám vysvetlenie. Každopádne, odchádzajúci minister má moju plnú dôveru," povedal dnes po menovaní do funkcie.

Po dvoch rokoch dnes odstúpil minister životného prostredia Jaroslav Izák, nominant SNS. "Nový minister Ján Chrbet má moju plnú dôveru. Budem sa snažiť, pokiaľ mi to bude dovolené, byť nápomocný v jeho dôležitom poslaní," povedal exminister vo svojom príhovore po odvolaní. "Odstupujem z funkcie s pocitom prevažne, až plne, dobre vykonanej práce, žiaľ nedokončenej. Nie celkom môžem povedať, že sa stotožňujem s tým, čo bolo na verejnosti prezentované, ale akceptujem politickú kultúru a rešpektujem rozhodnutie predsedu vlády," povedal Izák a poďakoval sa svojím kolegom a spolupracovníkom.

Svoje poslanie vidí nový šéf rezortu životného prostredia Chrbet vo vytváraní "ovzdušia spolupráce a spájaní všetkých kompetentných pri riešení konkrétnych problémov." Za priority v najbližšom období považuje nový minister protipovodňovú ochranu, budovanie vodovodov a kanalizácií. "Výzvou je aj odpadové hospodárstvo," povedal Chrbet, ktorý chce v rezorte dotiahnuť do konca aj environmentálne zákony - zákon o ochrane prírody a následnú zonáciu Tatranského národného parku, zákon o environmentálnych záťažiach, zákon o odpadoch a zákon o obaloch.

Chce naplno využiť aj 1,8 mld. eur, ktoré na slovenské životné prostredie pôjde z EÚ. "Ako každý človek, mám trému. Idem do rezortu, bola mi daná zodpovednosť a verím, že ju splním. Som rád, že som túto životnú výzvu mohol prijať," komentoval svoje menovanie Chrbet.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu