Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Banskobystričanov chceli obrať o byty, dostali 8 rokov

(Zdroj: Jupiterimages)

BANSKÁ BYSTRICA – Nič netušiacich Banskobystričanov pripravili o byty za viac ako štyri milióny, aby sa ich vzápätí pokúsili predať!

Podarilo sa im to len v jednom prípade, našťastie ich rýchlo odhalili. Osem rokov a dva mesiace nepodmienečne za obzvlášť závažný zločin podvodu a za prečin falšovania úradnej listiny vymeral dnes banskobystrický súd Michalovi Miklovi (25). Rozsudok senát vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel krajský prokurátor a obvinený. Odsúdený spolu s Jurajom Mirilovičom (45) Valaskej (okres Brezno) v decembri minulého roku pomocou falošných dokladov a ďalších komplicov obrali troch Banskobystričanov o ich byty. Obaja mali falošné občianske preukazy, s ktorými vystupovali ako predávajúci a kupujúci u notárov, kde uzatvárali zmluvy o prevode vlastníctva.

Nehnuteľnosti, ktorých majitelia nič netušili, potom dali zavkladovať do katastra. Mirilovič, vystupujúci ako kupec, takto prišiel k bytom, ktoré znalci ocenili na 970-tisíc korún (32 198 €), 1,7 milióna (56 430 €) a 1,8 milióna korún (59 749 €). Podvodníkom a falšovateľom sa podarilo predať za viac ako milión korún (33 194 €) iba jeden byt, pretože potom ich odhalili.

Mirilovič tiež uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste. Podľa nej strávi vo väzení šesť rokov a osem mesiacov. Obom súd vymeral aj ochranný dohľad dva roky. Rozsudok je v oboch prípadoch právoplatný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu