Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Odvolací súd zrušil rozsudok v kauze incestu

KOŠICE - Senát Krajského súdu v Košiciach dnes na verejnom zasadnutí zrušil oslobodzujúci rozsudok v prípade prečinu súlože medzi príbuznými.

V kauze je obžalovaný Štefan L. (1953), ktorého v marci Okresný súd Košice – okolie oslobodil spod obžaloby s odôvodnením, že nebolo dokázané, že skutok sa naozaj stal. Odvolací senát po preskúmaní rozsudku dnes dospel k záveru, že prvostupňový súd rozhodol predčasne, preto rozsudok zrušil a vrátil ho na doplnenie dokazovania.

Štefan L. sa podľa prokurátora incestu dopustil so svojou 29-ročnou dcérou. V období od januára do 1. novembra 2007 mal s dcérou viackrát pohlavný styk. Údajne si ho vynucoval tým, že zneužíval hmotnú núdzu matky svojich vnúčat a tiež pod hrozbou, že ju spolu s maloletými deťmi vyhodí z domu. Z obavy, že to naozaj urobí, sa dcéra mala podrobiť otcovej vôli. "Keďže v dokazovaní pred súdom nebolo jednoznačne a bez akýchkoľvek pochybností preukázané, že sa uvedený skutok stal, v zmysle zásady in dubio pro reo (v pochybnostiach v prospech obžalovaného) okresný súd Štefana L. oslobodil," spresnila pre agentúru SITA hovorkyňa košických súdov Marcela Gálová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu