Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vodné toky na východe klesli

Prešov – Hladiny vodných tokov v Prešovskom kraji začali v noci klesať a k zatopeným obciam nepribudli ďalšie.

Na väčšine územia prestalo pršať. Hasiči sústredili svoje sily hlavne v obci Čirč v okrese Stará Ľubovňa a na viacerých miestach v okrese Bardejov, kde vodný živel zasiahol 35 obcí. V noci sa podarilo v meste Bardejov odraziť prílivovú vlnu a obyvateľov Kutuzovovej ulice nemuseli evakuovať.

Dnes budú hasiči z celého kraja pomáhať hlavne v Čirči, kde v stredu prišli o život dvaja ľudia. Tu sa bude naďalej bagrovať a voziť lomový kameň na spevnenie brehov. V Bardejovskom okrese sa hasiči budú snažiť čo najskôr prísť do obcí Livov a Livovská Huta, ktoré sú odrezané od sveta. Za pomoci plávajúcich transportérov zabezpečia prísun potravín, pitnej vody a potrebných liekov. Do Prešovského kraja prišli na pomoc aj záchranné brigády z Humenného a Žiliny.

V stredu počas povodne na niekoľkých miestach zničilo elektrické vedenie, poškodené je aj plynové potrubie, prívod vody, kanalizácia, cesty a chodníky. Ľudia rátajú vysoké škody na domoch a veľké straty budú aj na poľnohospodárskych plodinách. V obci Lukov premiestnili obyvateľov rómskej osady do kultúrneho domu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu