Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Lipšic: Harabin zakrýva priateľstvo s bossom drogovej mafie

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic

Bratislava - Vyjadrenie pána Harabina k jeho vzťahu s kosovským Albáncom Bakim Sadikim je zrejme jeho poslednou zúfalou snahou zakryť priateľstvo s bossom drogovej mafie.

Reagoval na dnešné vyhlásenie ministra spravodlivosti Štefana Harabina poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic.

"Minister spravodlivosti môže vydať trestne stíhanú osobu do cudziny len ak cudzia krajina vydá medzinárodný zatykač a požiada o vydanie. Keďže Švajčiarsko nám ešte v roku 1994 odovzdalo trestné stíhanie Bakiho Sadikiho, od tohto času nemohlo o jeho vydanie požiadať, keďže nebol vo Švajčiarsku trestne stíhaný," reaguje Lipšic na ministrove tvrdenie, že mohol osobne zariadiť vrátenie Sadikiho do cudziny.

Lipšic vo svojej reakcii zdôraznil, že keď v apríli 2002 Sadikimu udelili na Slovensku občianstvo, nebol „druhým najvplyvnejším mužom ministerstva spravodlivosti,“ ale radovým advokátom. "V každom prípade však považujem udelenie štátneho občianstva trestne stíhanému Bakimu Sadikimu v apríli 2002 za škandál," uviedol Lipšic. Poslanec preto vyzýva ministra vnútra Roberta Kaliňáka, aby preveril vo svojom rezorte, za akých okolností a rozhodnutím ktorých predstaviteľov ministerstva vnútra bolo Sadikimu štátne občianstvo udelené. "Dnešná reakcia Štefana Harabina a strany Smer plne potvrdzuje dôvodnosť návrhu na vyslovenie nedôvery ministrovi spravodlivosti Štefanovi Harabinovi," konštatoval Lipšic.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu