Pondelok10. jún 2024, meniny má Margaréta, Gréta, zajtra Jesika

POZOR na falošné e-shopy, vydávajú sa za weby známych značiek! Takto zistíte, že ide o PODVOD

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Ministerstvo vnútra SR )

BRATISLAVA - Podvodníci si čoraz prefíkanejší a rozpoznať, že ide o podvod, je čím ďalej ťažšie. Najnovšie Ministerstvo vnútra (MV) SR upozorňuje na podvodné e-shopy, ktoré sa vydávajú za oficiálne weby známych značiek oblečenia a kozmetiky. Urobilo tak na profile na sociálnej sieti, kde sa venuje hoaxom a podvodom. Vyzvalo na obozretnosť pri nákupoch na internete.

archívne video

Matúš Šutaj Eštok o aktuálnej situácii (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"V uplynulých dňoch sme zachytili zvýšený počet registrovaných domén s podvodnými e-shopmi, ktoré sa vydávajú za oficiálne internetové stránky známych značiek oblečenia a kozmetiky. Imitáciou oficiálnych stránok a bezkonkurenčnými akciovými cenami sa podvodníci snažia dostať k vašim peniazom," priblížilo.

Falošné stránky možno identifikovať podľa viacerých znakov. Rezort poukázal na to, že dané weby neuvádzajú všeobecné obchodné podmienky ani kontaktné údaje, sú na nich gramatické chyby a vyzývajú na odblokovanie limitu platieb na kartách. "Majú takmer totožnú vizuálnu úpravu. V hornej lište stránky sa kontinuálne zobrazujú krátke informácie, ktoré pozitívne vykresľujú daný obchod," dodal.

POZOR na falošné e-shopy,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Hoaxy a podvody - Ministerstvo vnútra SR )

Podvodníci uvádzajú bombastické akcie a podstatne nižšie ceny v porovnaní s originálnymi stránkami. Internetové domény takýchto e-shopov majú spravidla nasledujúce formy: [názov značky]slovensko (.sk), [názov značky]-slovensko (.sk), [názov značky]slovakia (.sk), [názov značky]-sk (.sk).

Ministerstvo preto ľudí vyzvalo, aby si vždy overili, či si idú tovar kúpiť cez kredibilný internetový obchod. "Slovenská obchodná inšpekcia pravidelne aktualizuje svoje zoznamy rizikových a podvodných stránok," pripomenulo. Nájdete ich TU

Viac o téme: Falošné eshopy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu