Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nadávky a nenávistné komentáre: Na hercov SND sa spustila reťazová reakcia hejtu, to vážne im ľudia TOTO odkazujú?!

Činohra SND uvedie tento víkend novú hru, na sociálnej sieti sa však objavila obrovská vlna bezdôvodného hejtu
Činohra SND uvedie tento víkend novú hru, na sociálnej sieti sa však objavila obrovská vlna bezdôvodného hejtu (Zdroj: Facebook/činohra SND)

BRATISLAVA – Na oficiálnej stránke SND na sociálnej sieti stačil jeden príspevok, aby vyvolal masovú vlnu nenávisti. Včera činohra SND informovala, že v sobotu a v nedeľu spúšťa premiéru novej hry s názvom "Pes na ceste". Ľudia im však v komentároch začali nadávať a posielať ich za hranice.

Nová adaptácia novely P.Vilikovského, ktorá získala Cenu čitateľov a čitateliek Anasoft litera v réžii českého režiséra Dušana D. Pařízka zachytáva slovenskú náturu po Nežnej revolúcii ako aj pocity postkomunistickej spoločnosti deväťdesiatych rokov. V komentároch sa ale ľudia pustili do kritiky samotných hercov, ktorí v hre účinkujú. Nadávajú im, odkázali im robiť „poriadnu prácu“ a „kopať krompáčom“, posielajú ich za hranice alebo dokonca ich častujú aj nadávkami.

Zuzana Čaputová sa v Bruseli rozlúčila s komunitou krajanov (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Komentátori ich novú premiéru dokonca začali spájať s nedávnymi prezidentskými voľbami a tvrdia, že sa údajne aj po voľbe prezidenta „predvádzajú a od ľudí chcú ešte peniaze za to“. Jeden z komentátorov ich nazval „liberálnym odpadom“ a „vojnovými štváčmi“. Zdá sa, že ľudská nenávisť naozaj nepozná hraníc a opäť sa predviedla v plnej miere.

Minulý rok v decembri iniciatíva #bezhejtu uviedla, že na slovenskej sociálnej sieti Facebook je až 13 percent nenávistných komentárov. Počet hejtov sa znížil iba na tých stránkach, ktoré boli moderované a nenávistné komentáre boli moderátorom odstránené. Vo väčšine prípadov je však problém aj v skutočnosti, že jeden nenávistný komentár produkuje ďalšie a tak sa rozbieha takzvaná reťazová reakcia hejtu.

Viac o téme: SNDPremiéraČinohra SNDHejty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu