Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Český politik a syn známeho zabávača sa po voľbách ostro pustil do Slovákov: Sú nespoľahliví a hlúpi

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Pavel Novotný Druhý Oficiální, TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA/PRAHA - Víťazstvo predsedu parlamentu Petra Pellegriniho v rozhodujúcom druhom kole priamej voľby nového slovenského prezidenta rezonuje aj v zahraničí. Starosta Řeporyjí (katastrálne územie Prahy) Pavel Novotný sa v tejto súvislosti ostro vyjadril na adresu Slovákov. Bývalý moderátor, herec a novinár vyjadril presvedčenie, že Slovensko je nepriateľsky naladená krajina a nepáči sa mu ako spojenec v NATO.

Pavel Novotný je známy svojimi kontroverznými vyjadreniami. Na sociálnej sieti X si po víťazstve Petra Pellegriniho v prezidentských voľbách nedával servítku pred ústa. "Slováci sa mi nepáčia ako spojenec v NATO. Sú ľaví, nespoľahliví a hlúpi. Nedôverujem im a Česká republika by tiež nemala,“ prehlásil na úvod svojho statusu.

Novotný je otvorený kritik Ruska a podľa neho už je v našej krajine „proruská väčšina.“ "Netreba súcitiť s tou menšinou. Je to iná, nepriateľsky naladená krajina. Netreba spojovať. Treba otvoriť oči," napísal syn známeho českého zabávača Petra Novotného. Jeho príspevok za menej ako deň videlo cez 80-tisíc ľudí.

Za svoje výroky pôjde pred súd

Novotný na sieti X začiatkom decembra minulého roku po teroristickom útoku palestínskeho hnutia Hamas v Jeruzaleme napísal, že Palestínčania sú "opice" a majú byť zbombardovaní. Kvôli tomu sa bude musieť postaviť pred súd za prečiny hanobenia národa, rasy, etnickej alebo inej skupiny a podnecovania k nenávisti voči skupine osôb. Novotný sa neskôr za výroky ospravedlnil a príspevok zmazal.

Český starosta katastrálnej časti Praha (Řeporyje) Pavel Novotný sa takto vyjadril o Palestíncoch v súvislosti s vojnou v Pásme Gazy. Príspevok po chvíli zmazal.
Zobraziť galériu (2)
Český starosta katastrálnej časti Praha (Řeporyje) Pavel Novotný sa takto vyjadril o Palestíncoch v súvislosti s vojnou v Pásme Gazy. Príspevok po chvíli zmazal.  (Zdroj: X/Pavel Novotný/ prebraté od Seznam Zprávy)

Viac o téme: ČeskoSlovenskoPavel Novotný
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu