Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Škandál v trenčianskej nemocnici: Sestrička ohrozila životy pacientov, jedna žena skončila v kóme

Hlavný vchod do nemocnice v Trenčíne Zobraziť galériu (2)
Hlavný vchod do nemocnice v Trenčíne (Zdroj: TASR - Radovan Stoklasa)

TRENČÍN - Tri pacientky vo Fakultnej nemocnici Trenčín skončili ohrozené na živote kvôli zdravotnej sestre z oddelenia anestéziológie. Tá mala zaobchádzať s opiátmi tak, že neotvorené ampulky si odkladala a použité látky podávala ďalším pacientom. Podľa dostupných informácií jedna z pacientiek upadla do kómy.

archívne video

Fakultná nemocnica Trenčín zrekonštruovala Oddelenie anesteziológie a intenzívnej medicíny (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Informuje o tom portál tvnoviny.sk. Fakultná nemocnica v Trenčíne podala na základe zistených skutočností trestné oznámenie. Tri pacientky skončili po podaní týchto látok na ÁRE, pričom jedna z nich upadla do kómy. Ako dlho sestra neetickým zaobchádzaním s opiátmi ohrozovala pacientov, zatiaľ v nemocnici nevedia. Problém si mali prvýkrát všimnúť v decembri.

"Hneď sa to musí použiť. Nesmie sa to prenášať, otvorené už vôbec nie. Ani by sa to nemalo prenášať od pacienta k pacientovi. Na jedného pacienta jednu ampulku,“ povedal pre Markízu skúsený anestéziológ Jakub Hložník.

Pre podobný skutok ju vyhodili z nemocnice v Ilave

Časť odcudzených opiátov našli v osobnej skrinke zdravotnej sestry. Nemocnica už s ňou ukončila pracovný pomer. Dotyčná zdravotná sestra mala byť v minulosti z podobných dôvodov prepustená aj z nemocnice v Ilave.

Škandál v trenčianskej nemocnici:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov, alebo prekurzorov ich držanie a obchodovania s nimi,“ uviedla hovorkyňa polície v Trenčíne Katarína Kuzmová. Koľko ampuliek anestetika u zdravotnej sestry našli, polícia pre prebiehajúce vyšetrovanie neuviedla.

Viac o téme: OpijátyZdravotná sestraFakultná nemocnica TrenčínTrestné oznámanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu