Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rómski študenti si želajú, aby Slovensko bolo tolerantnejšie

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Rómski študenti by si veľmi želali, aby Slovensko bolo tolerantnejšou krajinou, ktorá rómskym deťom dokáže dať šancu a prijme ich. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnej sieti pri príležitosti pondelkového Medzinárodného dňa Rómov. Do paláca pozvala rómskych študentov vysokých a stredných škôl z celého Slovenska.

Priblížila, že niektorí už dnes pomáhajú deťom a mladým z rómskych komunít a sú pre mnohých inšpiráciou. "Hovorili mi však aj o skúsenosti s rasizmom alebo nedôverou v ich schopnosti pre ich pôvod," ozrejmila prezidentka. Upozornila, že mnohí museli ďaleko viac zabojovať, aby dokázali, že majú na štúdium, a vybojovali si svoje miesto a úspech.

video

Myslím, že umenie je najlepšia cesta ako ukázať že nie sú biely a čierny, ale dobrí a zlí ľudia, tvrdí Alexnder Daško (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

"Všetkým našim Rómom a Rómkam pri príležitosti ich dnešného sviatku želám, aby sme spoločne s vami vytvárali zo Slovenska náš spoločný domov, v ktorom má každý šancu uspieť a je posudzovaný podľa svojich činov, nie farby pokožky," doplnila.

Viac o téme: RómoviaMedzinárodný deň RómovZuzana ČaputováRómski študenti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu