Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Peter Pellegrini prezradil svoje prvé rozhodnutie po voľbách: Koniec v Hlase!

Peter Pellegrini Zobraziť galériu (3)
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Víťaz prezidentských volieb Peter Pellegrini dnes v diskusnej relácii V politike na TA3 potvrdil, že sa vzdá nie len predsedníctva, ale aj členstva v strane. Chce tak zachovať nepísanú tradíciu. Prezradil aj svoje prvé kroky po voľbách.

Peter Pellegrini dnes v úvode diskusnej relácii na TA3 poďakoval svojim voličom za to, že sa mu podarilo vyhrať prezidentské voľby. Je vďačný, že ľudia nebrali do úvahy „vlnu hejtu na sociálnych sieťach,“ a prejavili svoj názor. „Čo si najviac vážim, že sa ľudia prestali hanbiť za svoj názor,“  skonštatoval.

Centrála Petra Pellegriniho
Zobraziť galériu (3)
Centrála Petra Pellegriniho  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Pellegrini neplánuje byť opozíciou vlády a urobí všetko preto, aby pomohol všetkým ľuďom. „Ak vláda robí dobre pre ľudí, tak prezident musí vláde pomáhať. Ja neviem, kde ste na to prišli za 10 rokov, nevravím, že vy osobne, ale veľká čať spoločnosti, že prezidentský palác má byť centrom odporu, centrom opozície, alebo centrom neviem akej protiváhy vláde. To absolútne odmietam. Prezident musí byť prezidentom všetkých ľudí, a opakujem, pokiaľ vláda bude robiť všetko preto, aby sa tu ľuďom lepšie žilo, tak prezident tomu musí pomôcť,“ poznamenal v relácii.

V druhom kole prezidentských volieb vyhral Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

 

Okrm toho taktiež potvrdil, že dodrží tradíciu a stane sa nestraníckym prezidentom. Vzdá sa tak nie len predsedníctva, ale aj členstva v strane. "Ja sa vzdám aj postu predsedu a vzdám sa aj členstva v Hlase-SD, aby som dodržal nepísanú tradíciu," skonštatoval Pellegrini. Presný dátum nateraz nekonkretizoval. Najskôr musí podľa jeho slov vybrať strana schopného kandidáta, ktorý bude na sneme schválený ako predseda. Navrhovať bude niekoho z podpredsedov či generálneho manažéra strany.

Centrála Petra Pellegriniho
Zobraziť galériu (3)
Centrála Petra Pellegriniho  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Je presvedčený, že strana Hlas-SD bude aj naďalej napĺňať svoj program. Dodal, že v koalícii sa ešte musia dohodnúť aj na jeho nástupcovi vo funkcii predsedu Národnej rady (NR) SR. Všetko chce vyriešiť ešte do inaugurácie nového prezidenta, ktorá je naplánovaná na 15.júna. Dovtedy sa vzdá aj svojho členstva a predsedníctva v strane. Teraz však jeho prvé kroky po voľbách budú smerovať k spoločnému stolu s jeho rodičmi, sestrou a synovcami, aby to spoločne oslávili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu