Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Na Spiši vyhasli životy troch mladých dievčat: Obeťou má byť aj Lucia (†17), dcéra primátora Starej Ľubovne

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB/Polícia SR, Ľuboš T.)

LEVOČA - Obrovská tragédia v Spišskom Podhradí v okrese Levoča si vyžiadala už tri obete. Pri nehode mala zomrieť aj dcéra primátora Starej Ľubovne Lucia (†17). Ďalšou obeťou bola Sofia (†18). Neskôr zomrelo aj tretie dievča. Ďalšie je v kritickom stave.

Obrovská tragédia sa stala dnes ráno. Podľa prvotných informácií mal vodič autobusu doviezť na náboženské stretnutie do Spišského Podhradia skupinku mladých ľudí vo veku od 14 do18 rokov. Tí vystúpili z autobusu a chceli sa presunúť na stretnutie. Náhle sa autobus pohol a zrazil niekoľko detí.

Biskup Trstenský po tragickej nehode na Spiši vyjadril blízkosť pozostalým (Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová)

"Dnes ráno, krátko po siedmej hodine došlo v Spišskom Podhradí k vážnej dopravnej nehode, ktorá si vyžiadala tri obete, ako aj ľahko a ťažko zranené osoby. Na miesto boli okamžite vyslané všetky záchranné a bezpečnostné zložky. Nehoda sa stala na cirkevnom stretnutí mladých veriacich, kde sa z neznámych príčin pohol autobus. Mladí ľudia, ktorí stáli pred ním sa dostali pod neho. Presné príčiny, ako aj miera zavinenia, sú predmetom vyšetrovania. Na mieste tragédie sú stále všetky záchranné a bezpečnostné zložky," informovala polícia na sociálnej sieti. Podľa prvotných informácií mal vodič autobusu zabudnúť zatiahnuť ručnú brzdu v dôsledku čoho sa vozidlo pohlo. Presné príčiny a okolnosti nehody však ukáže až vyšetrovanie.

Na Spiši vyhasli životy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj )

Nám sa podarilo zistiť, že dve z obetí, Lucia (†17) a Sofia (†18), pochádzali zo Starej Ľubovňe. Lucia má byť dcéra primátora Starej Ľubovne. Informoval o tom jeho kolega, primátor mesta Partizánske Jozef Božík. "Jednou z obetí je aj dcéra môjho kolegu, primátora Starej Ľubovne, Ľuboša. Je mi to veľmi ľúto. Dovoľte mi vyjadriť úprimnú sústrasť rodinám. Odpočinutie večné daj im Pane, svetlo večné nech im svieti, nech odpočívajú v pokoji. Zároveň prajem zraneným veľa síl a skoré uzdravenie," uviedol s obrovským žiaľom.

Na Spiši vyhasli životy
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj )

Obrovský žiaľ vyjadrilo aj mesto Stará Ľubovňa. "Je ticho a smutno nad Ľubovňou...," napísali na sociálnej sieti.

Viac o téme: NehodaPrimátor AutobusSpišské podhradie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu