Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Prezidentské voľby zatienila fatálna nehoda: Smútia obaja kandidáti, prezidentka aj Žilinka!

Nové farby polície a nové policajné autá Zobraziť galériu (9)
Nové farby polície a nové policajné autá (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Adriána Hudecová)

SPIŠKÉ PODHRADIE – Volebnú sobotu poznačila obrovská tragédia. V Spišskom Podhradí autobus nešťastne zrazil skupinu osôb. Z miesta hlásia niekoľko zranených a, žiaľ, aj obete. K nehode došlo v mieste konania cirkevného stretnutia mladých veriacich. Udalosť zasiahla aj politikov, ktorých pozornosť sa tak z volieb sústredí na obrovské nešťastie.

Tragická nehoda pri kapitule si vyžiadala dvoch mŕtvych a niekoľko zranených (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Podľa posledných informácií si nehoda vyžiadala sedem zranených a dve  mladé dievčatá vo veku 17 a 18 rokov. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky, privolaný bol aj vrtuľník. Do Spišského Podhradia už smeruje aj minister vnútra Matúš Šutak Eštok. "Veľmi ma zasiahla správa o nešťastnej tragickej udalosti na východe Slovenska. V Spišskom Podhradí autobus zrazil 10 ľudí, ktorí pricestovali na cirkevné stretnutie mladých veriacich. Myslím na všetkých študentov a ich rodiny. Úprimnú sústrasť pozostalým," uviedol minister. 

Prezidentské voľby zatienila fatálna
Zobraziť galériu (9)

Tragédia zasiahla aj ďalších slovenských politikov. „Veľmi ma zasiahla správa o dopravnom nešťastí v Spišskom Podhradí, pri ktorom vyhasli životy dvoch mladých ľudí. Je mi to nesmierne ľúto. S myšlienkami som s ich rodinami a blízkymi a vyjadrujem im moju úprimnú sústrasť. Myslím aj na zranených, ktorí sú v starostlivosti lekárov a prajem im, aby sa čím skôr zotavili. Veľmi si želám, aby sa počet obetí tejto tragickej nehody už nezvyšoval,“ napísala prezidenta Zuzana Čaputová.

„Je mi úprimne ľúto každého a jedného vyhasnutého života. Mladí ľudia, ktorí mali celý život pred sebou tragicky zahynuli v Spišskom Podhradí. Zraneným prajem skoré zotavenie,“ uviedol minister školstva Tomáš Drucker.

Prezidentské voľby zatienila fatálna
Zobraziť galériu (9)

Reagoval aj prezidentský kandidát Ivan Korčok. „Veľmi ma zasiahla správa o tragickej nehode v Spišskom Podhradí. Je mi nesmierne ľúto, že vyhasli mladé životy. Pozostalým vyjadrujem úprimnú sústrasť a zraneným želám skoré uzdravenie,“ napísal na sociálnej sieti.

Prezidentské voľby zatienila fatálna
Zobraziť galériu (9)

Rovnako tak sa k tragickej udalosti vyjadril aj druhý kandidát Peter Pellegrini. "Veľmi ma zasiahla správa o nešťastnej tragickej udalosti v Spišskom Podhradí. Myslím na všetkých študentov a ich rodiny. Úprimnú sústrasť pozostalým," napísal. 

Prezidentské voľby zatienila fatálna
Zobraziť galériu (9)

 

Prezidentské voľby zatienila fatálna
Zobraziť galériu (9)

Ministerka Zuzana Dolinková je v súvislosti s tragickou udalosťou v Spišskom Podhradí v intenzívnom kontakte so všetkými záchrannými zložkami, ktoré od rána na mieste zasahovali a zabezpečovali ošetrenia zranených aj prevoz pacientov do nemocníc. Podľa informácií Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby SR boli pacienti umiestnení v Prešove, Košiciach, Krompachoch, Spišskej Novej Vsi a v Levoči. „Táto tragédia ma zasiahla a vyjadrujem hlbokú sústrasť pozostalým obetí. Od prvých minút som v kontakte so všetkými záchrannými zložkami a chcem všetkým zdravotníkom poďakovať za profesionálny prístup a vysoké nasadenie pri ošetrovaní aj prevoze zranených, ako aj koordináciu Operačnému stredisku Záchrannej zdravotnej služby SR," uviedla. 

"Tragédie ako tá dnešná v Spišskom Podhradí v nás vyvolávajú otázky, na ktoré nikdy nedostaneme odpovede. Sekunda vzala životy nevinným mladým ľuďom a mnohé ďalšie navždy zmarila a poznačila. Niet slov, ktoré by zmiernili bolesť a utrpenie blízkych obetí, ale vedzte, že v tejto chvíli sme s vami," napísala poslankyňa za SaS Vladimíra Marcinková. 

Prezidentské voľby zatienila fatálna
Zobraziť galériu (9)

 

Prezidentské voľby zatienila fatálna
Zobraziť galériu (9)

"Myslím na každého jedného, ktorého sa dotkla dnešná tragická nehoda v Spišskom Podhradí. Vyjadrujem úprimnú sústrasť všetkým pozostalým a zraneným prajem skoré zotavenie a veľa síl," uviedla štátna tajomníčka rezortu vnútra Lucia Kurilovská. 

"Tragédia mladých ľudí v Spišskom Podhradí je len ďalším dôkazom, aké nešťastie môže spôsobiť ľudská nedbalosť. Hovoril som s ministrom vnútra M. Šutajom Eštokom, ktorý mi poskytol potrebné informácie o nehode, ako aj o priebehu zásahu záchranných jednotiek. Buďme v mysli s rodinami mladých dievčat, ktoré neštastie neprežili a držme palce raneným a lekárom, aby to zvládli," napísal na scoiálnej sieti facebook premiér Robert Fico. 

Viac o téme: NehodaSpišské Podhradie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu