Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kauza medzi ministrom Tarabom a Fialovou vrcholí! Mám pre vás pikošku, reaguje herečka

Herečka Zuzana Fialová a minister životného prostredia Tomáš Taraba Zobraziť galériu (3)
Herečka Zuzana Fialová a minister životného prostredia Tomáš Taraba (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, RTVS)

BRATISLAVA - Veľkonočné sviatky poznačila na Slovensku kauza. Minister životného prostredia Tomáš Taraba (SNS) opäť útočil cez sociálne siete, pričom terčom útokov sa stala slovenská herečka Zuzana Fialová. Podľa jeho slov mala RTVS počas Veľkej noci venovať väčší priestor duchovným témam ako herečke. Fialová sa cez sociálnu sieť rozhodla na celú kauzu stručne zareagovať.

Počas veľkonočných sviatkov otriasla slovenskou spoločnosťou ďalšia vládna kauza ohľadom RTVS. Tentoraz sa ministrovi životného prostredia Tarabovi nepáčilo, že počas Veľkej noci predkladajú "na titulke webu RTVS namiesto príbehu o najväčších sviatkoch "duchaplný príbeh" o Zuzane Fialovej". Označil to za "aroganciu k našej kultúre."

Kauza medzi ministrom Tarabom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Tomáš Taraba • SNS - ŽIVOT NS)

Na jeho slová zareagovala samotná RTVS. "Kritizovaný článok bol na webe RTVS publikovaný 27. marca a bol promom na obľúbenú reláciu Hit roka, ktorá bola vysielaná nasledujúci deň. RTVS si uvedomuje a ctí význam najväčších kresťanských sviatkov v roku o čom svedčí mimoriadna vysielacia štruktúra v televíznom aj v rozhlasovom vysielaní, ako aj množstvo článkov na webových portáloch," skonštatovala Zuzana Vicelová, vedúca odboru komunikácie RTVS.

Po jeho výroku sa na sociálnej sieti zdvihla voči ministrovi vlna kritiky, pričom slovenskú herečku podporili viaceré osobnosti, medzi ktorými bola aj prezidentka Zuzana Čaputová. Mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv (IĽP) podala na Tarabu na Generálnej prokuratúre SR trestné oznámenie.

archívne video

Taraba reaguje na prezidentkinu podporu Fialovej aj na trestné oznámenie (Zdroj: Facebook/Tomáš Taraba • SNS - ŽIVOT NS)

Herečka zaregovala aj verejne

Herečka sa na sociálnej sieti poďakovala prezidentke Čaputovej za podporu. "Ďakujem Vám pani prezidentka. Ďakujem vám podpísané dámy a páni. Veľmi si to vážim. Pravda a láska nakoniec vždy zvíťazia nad lžou a nenávisťou," napísala v komentári Fialová.

Neskôr sa však herečka rozhodla reagovať aj verejne na svojom profile cez sociálnu sieť. Celú kauzu označila za hlúpu a dodala, že má k nej pikošku. "Takže. Ja som v tej relácii, ktorá akože zabrala priestor duchovným témam, ani neúčinkovala. A vám všetkým vďaka za obrie objatie," napísala v príbehu.

Kauza medzi ministrom Tarabom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram/zuzana_fialova_official)

Viac o téme: RTVSZuzana FialováTomáš Taraba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu