Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Zomrel jeden z najúspešnejších slovenských manažérov! Smutné odkazy do neba: Budeš nám chýbať

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: archív, Facebook/CEO a CFO Fórum)

BRATISLAVA – Verejný priestor zasiahla mimoriadne smutná správa. V mladom veku zomrel jeden z najúspešnejších slovenských manažérov a popredný člen vedenia firmy NAFTA a.s. Szilárd Kása.

O úmrtí významného manažéra informovali v stredu na sociálnej sieti CEO a CFO Fórum. „S hlbokým zármutkom a úctou sa lúčime s našim priateľom Szilard Kasa, CFO spoločnosti NAFTA a.s. a držiteľom titulu CFO Roka 2022. Szilárd bol nielen vynikajúci manažér, ale aj priateľ, ktorý v nás zanechal nezmazateľnú stopu. V mene celého teamu EBCG vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine, priateľom a kolegom z Nafta a.s,“ napísali.

„Pre tých z vás, ktorí ste mali česť spoznať Szilárda osobne, nech je vaša spomienka prejavom úcty voči jeho osobnosti, rodine a práci, ktorej sa s oduševnením venoval. Szilárd budeš nám veľmi chýbať... V našich srdciach a spomienkach zostaneš navždy. Česť Tvojej pamiatke,“ dodali.

Na smutné správy na sociálnej sieti reagovali aj ľudia z jeho okolia, ktorí ho poznali osobne. „Práve som sa dozvedela, že zomrel skvelý človek, bol vzorom a príkladom. Chceli sme robiť líderstvo so srdcom a spoločne sa venovať tejto téme, ktorá má zmysel. Povzbudzoval má, aby som bola príkladom hodnôt a ukazovala cestu hodnotovému líderstvu. Ďakujem Ti za motiváciu Szilárd Kása. Energetický náročne obdobie, ktoré je momentálne nás núti vrátiť sa k sebe,“ napísala Ivana.

„Memento Mori – každý raz musí zomrieť Dnes to bola tvrdá pripomienka pominuteľnosti života, ktorá by nás mala nabádať, aby sme uprednostnili to, na čom skutočne záleží.  Namiesto naháňania sa za prchavými pôžitkami alebo odkladaním svojich snov by nás to malo motivovať k tomu, aby sme každý deň prežili naplno, s láskou, cieľom byť lepšou verziou seba. Je to podnet, aby sme si vychutnávali zážitky, budovali zmysluplné vzťahy a sledovali ciele, ktoré sú v súlade s našimi hodnotami. Ďakujem za hodnoty, ktoré si prinášal a úprimnú sústrasť rodine,“ uviedla.

„Szilli, odpočívaj v pokoji priateľu, ďakujem Ti za príležitosť poznať Ťa osobne a dotknúť sa hĺbky Tvojho obrovského súcitného milujúceho srdca. Bolo mi cťou. Ako si mi napísal v poslednej správe, nech Ťa sila sprevádza. Úprimnú sústrasť rodine,“ napísal Vladimír.

Výrazne prispel k úspechu firmy 

Szilárd Kása pôsobil vo firme NAFTA a.s. ako riaditeľ ekonomického úseku. Bol tiež držiteľom titulu CFO Roka 2022. „Szilárd Kása počas svojho pôsobenia v Nafte vytvoril tím ľudí, ktorí výrazne prispeli k rastu spoločnosti z lokálneho hráča na 6. najväčšieho prevádzkovateľa skladovacích kapacít v Európe. Vďaka optimálnemu manažovaniu je pozícia NAFTA a.s. v hornej tretine najefektívnejších zásobníkov z pohľadu jednotkových nákladov v rámci EU,“ napísali v tom čase o ňom na oficiálnej stránke.

Kása absolvoval štúdium na Fakulte podnikového manažmentu Ekonomickej univerzity v Bratislave so zameraním na podnikové financie. V rokoch 2000 až 2003 pôsobil ako finančný audítor. V rokoch 2003 až 2008 pracoval na viacerých riadiacich pozíciách týkajúcich sa controllingu, výkazníctva a plánovania v spoločnostiach NAFTA a.s. a v SPP a.s. Od roku 2008 bol členom top manažmentu NAFTA, a.s..

Viac o téme: úmrtieNAFTASzilárd Kása
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu