Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Úrad pre ochranu ústavných činiteľov nepochybil pri ochrane domu prezidentky, informuje Ministerstvo vnútra

Prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka SR Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Úrad pre ochranu ústavných činiteľov (ÚOÚČ) a diplomatických misií rezortu vnútra nezlyhal ani nepochybil pri ochrane domu prezidentky Zuzany Čaputovej. Uviedol to tlačový odbor Ministerstva vnútra (MV) SR.

archívne video

Prezidentka Čaputová pri príležitosti druhého výročia začiatku ruskej invázie na Ukrajine (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)

"Môžeme potvrdiť, že túto noc došlo k spomínanému incidentu a policajti ÚOÚČ a diplomatických misií MV SR zaistili narušiteľku ihneď po preskočení plotu v areáli pred domom prezidentky. Ona ani jej dcéry neboli ohrozené ani neprišli do kontaktu s uvedenou osobou," priblížil rezort. MV sa viac k udalosti z bezpečnostných a taktických dôvodov nemôže vyjadrovať.

Zároveň poukázalo na to, že aj pre takéto incidenty je dôležité, aby mali traja najvyšší ústavní činitelia pridelené štátne rezidencie, ktoré by zabezpečovali adekvátnu úroveň ochrany.Neznáma žena v nočných hodinách preskočila plot a dostala sa na pozemok domu, v ktorom býva prezidentka. Ochranka okamžite zasiahla a ženu spacifikovala. Čaputová aj jej rodina sú v poriadku.

Viac o téme: Ochrana Zuzana ČaputováÚrad pre ochranu ústavných činiteľov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu