Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Matúš Šutaj Eštok avizuje ozdravný plán v Automobilových opravovniach Ministerstva vnútra

Matúš Šutaj Eštok
Matúš Šutaj Eštok (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) avizuje ozdravný plán v štátnej akciovej spoločnosti Automobilové opravovne Ministerstva vnútra (MV) SR. Dôvodom je strata, ktorú podľa ministra generuje IT divízia opravovní.

"Automobilové opravovne budú ozdravené. Nezmyselné projekty sa tu robiť nebudú," povedal minister na piatkovej tlačovej konferencii. Poukázal na to, že IT divíziu zriadili v automobilových opravovniach za bývalého ministra vnútra Romana Mikulca (hnutie Slovensko).

IT divízia podľa Šutaja Eštoka vlani vygenerovala stratu viac ako milión eur, čo sa premietlo aj do celkovej straty opravovní. Automobilové opravovne budú mať preto navýšené základné imanie o dva milióny eur. Minister nevylučuje právne kroky. Zároveň navrhuje, aby boli štátne IT projekty spravované pod jednou strechou. Šutaj Eštok potreboval podľa Mikulca vytvoriť taký príbeh, aby mohol navýšiť základné imanie spoločnosti. Exminister vnútra tvrdí, že IT oddelenie i celá akciová spoločnosť v minulosti prosperovali. "Fungovalo to, len bolo treba pokračovať v projektoch, zaujímať sa o nové zákazky," reagoval Mikulec.

Viac o téme: Ministerstvo vnútraMatúš Šutaj EštokAutomobilové opravovne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu