Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ženy v Košiciach zažívali horor: Sexuchtivý chlap ich prepadával a obťažoval! Detaily strašných prípadov

Domáce násilie Zobraziť galériu (2)
Domáce násilie (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE – Košické ženy si môžu vydýchnuť. Muž, ktorý v nočných hodinách prepadával a sexuálne obťažoval nevinné obete je za mrežami a tak skoro sa spoza nich zrejme ani nedostane.

archívne video 

Ďalší brutálny prípad v Bratislave: V byte našli dve mŕtve telá (Zdroj: Topky/Maarty)

Na prípady upozornil denník Korzár. Košickí policajti koncom minulého roka riešili niekoľko prípadov prepadnutí žien v nočných hodinách. Všetko začalo, keď 28-ročná žena nahlásila, že 16. novembra sa stala obeťou sexuálneho násilia. Páchateľ ju pri Gymnáziu Opatovská sotil na zem. Potom, ako spadla do kríkov, ju priľahol a tlačil k zemi. Žena sa bránila a verbálne prejavovala nesúhlas. Muž jej stiahol spodnú časť oblečenia a dotýkal sa jej. Žena sa bránila, kopala, kričala. Prekryl jej preto ústa rukou. Prestal až potom, keď sa ho žena pokúšala presvedčiť tým, že je tehotná. Páchateľ ju po tomto ozname nechal tak. Žena následne z čerpacej stanice zavolala na políciu. Pri útoku utrpela viaceré vonkajšie aj vnútorné zranenia.  

Vyčíňanie v uliciach Košíc však týmto neskončilo. O viac ako týždeň po tejto udalosti mal muž útočiť znova. Tentokrát sa jeho obeťou stala 20-ročná študentka, ktorá po 21. hodiny smerovala zo zastávky na internát. Cestou ju páchateľ zozadu chytil a zhodil na zem. Dievča sa bránilo a volalo o pomoc. Muž si na ňu ľahol, jednou rukou jej zapchal ústa a druhou ju chytil za rozkrok. Mladá žena sa stále bránila a tak ju muž začal kopať, a to aj do oblasti hlavy. Študentka ho preto presvedčila, aby prestal a prisľúbila mu, že ani ona nebude kričať. Páchateľ súhlasil a navrhol jej, aby s ním išla niekam dozadu. Žena sa však ihneď dala na útek. Lekárske vyšetrenie odhalilo tržnú ranu na jej hlave a viacero pomliaždenín.

Nové farby polície a nové policajné autá
Zobraziť galériu (2)
Nové farby polície a nové policajné autá  (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

Zlom nastal v polovici decembra, zhruba mesiac od prvého skutku. Polícii sa totiž konečne podarilo zadržať muža podozrivého zo spomínaných dvoch násilných činov. 43-ročný Košičan Martin bol obvinený zo sexuálneho násilia. K obom skutkom sa v podstate priznal. V prvom prípade ho mali s napadnutou ženou zoznámiť kamaráti, spoločne popíjali a on sa ponúkol, že ju odprevadí domov. Popíjali aj potom, keď vystúpili z autobusu. Žena ho vraj zvádzala a tak ju hodil na zem a vyzliekol. Najprv údajne vravela, že chce, potom, že nie. Nechal ju, až keď začala kričať, že je tehotná. K druhému prípadu uviedol, že študentku si vyhliadol ešte v autobuse. Keď vystúpila, šiel za ňou, zhodil ju na zem, chytil ju medzi nohami a chcel sex. Žene sa našťastie podarilo utiecť. Martin tvrdil, že svoje konanie oľutoval. Vraj keď si vypije, chce sex. Nemá kde bývať, sestra ho vraj u seba nechce. Súd vzal na návrh prokurátora Martina do väzby – útekovej aj preventívnej.

Tým sa však prípad ani zďaleka neskončil. Po troch mesiacoch, v čase, keď už sedel za mrežami, sa ho totiž podarilo stotožniť aj s tretím prípadom a polícia ho obvinila zo zločinu lúpeže. Aj v treťom prípade si neodpustil sexuálne obťažovanie. K skutku došlo len pár dní pred jeho zadržaním, 10. decembra. Martin so ženou opäť vystúpili na rovnakej zastávke MHD. Martin 27-ročnú obeť chytil za kapucňu a stiahol. Keď sa ho spýtala, čo od nej chce, udrel ju. Po tom, ako spadla do kríkov, sadol si na ňu a chytil jej ústa. Druhou rukou sa jej snažil prehľadať vrecká a pritom jej siahal aj na intímne partie. Žena sa bránila, páchateľ ju začal škrtiť. Keďže išlo okolo auto, nechal ju tak a utiekol. Žene však ukradol telefón.

Viac o téme: PáchateľPolícia Sexuálne násilieKošiceNásilie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu