Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Zistite, kedy sa dočkáte zaslúženého dôchodku: Prehľadná KALKULAČKA vám prezradí presný deň! Stačí len zopár klikov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Aj keď bola odpoveď na otázku, v akom veku sa dočkáme zaslúženého dôchodku ešte prednedávnom jasná. V dôsledku veľkých reforiem a odstránenia presne daných tabuliek stal čas, ktorý musíme do zaslúženej penzie odpracovať neprehľadným. Pomôcť vám však môže jednoduchý nástroj, ktorý predstavila Rada pre rozpočtovú zodpovednosť. Len za pár klikov zistíte presný deň, v ktorý sa zaslúženého dôchodku konečne dočkáte.

archívne video

Hlas-SD oznámil, že od 1. júla sa zvýšia dôchodky: V priemere pôjde o 60 eur pre každého seniora (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Vďaka jednoduchej kalkulačke, ktorú pre pracujúcich ľudí pripravila Rada pre rozpočtovú zodpovednosť (RRZ) sa dnes už ľahko vyznáte v neprehľadnej spleti pravidiel, podľa ktorých sa po novom bude počítať vek odchodu do dôchodku.

Dajte si však pozor, dôchodkový vek sa neustále posúva. Dôvodom sú nové pravidlá, podľa ktorých sa dôchodkový vek viaže na strednú dĺžku života na Slovensku. Tieto pravidlá platia pre všetkých ľudí, ktorí boli narodení v roku 1967 a neskôr.

Zistite, kedy sa dočkáte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Gettyimages)

V jednoduchej a prehľadnej aplikácii tak stačí uviesť len zopár údajov. Do kalkulačky stačí zadať dátum narodenia, pohlavie a počet detí. Tá vám v krátkej chvíli vypočíta, v akom veku sa zaslúženého dôchodku dočkáte, no aj presný dátum, kedy sa s prácou môžete definitívne rozlúčiť.

Pokiaľ si nechcete lámať hlavu ťažkou matematikou, kalkulačka vám odpovie aj na otázku, aký čas musíte odpracovať odo dňa, kedy ste prepočet vykonávali.

Zistite, kedy sa dočkáte
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: RRZ)

 

Viac o téme: KalkulačkaPenzieDôchodkyRada pre rozpočtovú zodpovednosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu