Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

V Lučenci našli kriminalisti u 27-ročného muža 5 kilogramov marihuany: Z predaja drog obvinili aj muža z Dunajskej Stredy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

TRNAVA - Polícia stíha 46-ročného muža z Dunajskej Stredy za obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi. Z predávania drog ho usvedčilo viacero osôb, ktoré si u neho drogy pravidelne kupovali. Informovala o tom trnavská krajská polícia na sociálnej sieti.

archívne video 

Polícia zadržala osoby podozrivé z drogovej trestnej činnosti (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

"Na prípade intenzívne pracovali policajti z odboru kriminálnej polície z Dunajskej Stredy. Počas prehliadok našli v utorok (13. 2.) v jeho aute i v byte látky s podozrením na drogy. Policajti všetky predmety a látky zaistili a zaslali na expertízne skúmanie, ktoré potvrdilo, že v skladačkách prechovával viac ako 70 dávok pervitínu a niekoľko dávok marihuany," uvádza. Obvinenému hrozí za prechovávanie a distribúciu drog v okrese Dunajská Streda trest odňatia slobody na desať až 15 rokov. Muž je zadržaný v cele policajného zaistenia a čaká na rozhodnutie súdu o väzobnom stíhaní.

V Lučenci našli kriminalisti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Kriminalisti z Lučenca zaistili 5 kg marihuany, obvinili 27-ročného muža

Policajným kriminalistom z Lučenca sa počas akcie podarilo zaistiť päť kilogramov (kg) marihuany. V súvislosti s prípadom polícia obvinila 27-ročného muža z Lučenca, ktorý už v minulosti bol za drogovú trestnú činnosť právoplatne odsúdený. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Banskej Bystrici.

V Lučenci našli kriminalisti
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Zelenú sušinu, ktorú lučeneckí kriminalisti pri akcii zaistili, podrobili expertíznemu skúmaniu, to potvrdilo, že ide o marihuanu. "Hodnota drogy predstavuje sumu viac ako 25.000 eur. Vzhľadom na množstvo zaistenej látky vec odstúpili vyšetrovateľovi KR PZ v Banskej Bystrici," priblížila polícia. V súvislosti so zaistenou marihuanou polícia obvinila pre obzvlášť závažný zločin nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi 27-ročného muža z Lučenca. "V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov," dodala polícia s tým, že obvinený muž už bol v minulosti za drogovú trestnú činnosť právoplatne odsúdený.

Viac o téme: Polícia DrogyPredaj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu