Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hasiči dostali na boj s lesnými požiarmi a povodňami nové štvorkolky a autá

Na snímke vpravo štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Lucia Kurilovská a prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR Adrián Mifkovič. Zobraziť galériu (3)
Na snímke vpravo štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Lucia Kurilovská a prezident Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) SR Adrián Mifkovič. (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Hasiči dostali na boj s lesnými požiarmi a povodňami nových 16 terénnych štvorkoliek a 35 automobilov. Autá stáli 967 470 eur s DPH, štvorkolky vyše 419 100 eur. Hasičskému a záchrannému zboru (HaZZ) ich vo štvrtok odovzdala prvá štátna tajomníčka Ministerstva vnútra (MV) SR Lucia Kurilovská.

Po päť kusov štvorkoliek bude smerovať na západ a stred, východ dostane šesť kusov. "Vozidlá budú využiteľné v rámci krajských riaditeľstiev, takže každé dostane požadovaný počet. Je to z balíka 130 vozidiel," povedal prezident HaZZ Adrián Mifkovič. Dodal, že na obstarávaní ostatnej techniky priebežne pracujú.

archívne video

Matúš Šutaj Eštok odovzdal hasičom novú techniku (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Máme eminentný záujem, aby naše bezpečnostné zložky mali takú techniku, aby bezpečnosť v rámci SR bola zabezpečená a aby sa občania cítili bezpečne," povedala Kurilovská s tým, že techniku sa im darí zaobstarávať vďaka financiám z Európskej únie.

Na snímke odovzdávanie novej techniky príslušníkom Hasičskému a záchranárskemu zboru 15. februára 2023 v Bratislave.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke odovzdávanie novej techniky príslušníkom Hasičskému a záchranárskemu zboru 15. februára 2023 v Bratislave.  (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)
Na snímke vpravo štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Lucia Kurilovská počas odovzdávania novej techniky príslušníkom Hasičskému a záchranárskemu zboru.
Zobraziť galériu (3)
Na snímke vpravo štátna tajomníčka Ministerstva vnútra SR Lucia Kurilovská počas odovzdávania novej techniky príslušníkom Hasičskému a záchranárskemu zboru.  (Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

Viac o téme: AutáHasičiŠtvorkolkyNová technika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu