Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hlasovací lístok na prezidentské voľby môžu občania získať aj cez túto aplikáciu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

BRATISLAVA - O hlasovací preukaz na blížiace sa prezidentské voľby možno požiadať aj prostredníctvom aplikácie Voľby.Digital, ktorú pripravila komunita okolo Slovensko.Digital. Informovali o tom z občianskeho združenia.

"Celý proces vytvorenia žiadosti o hlasovací preukaz je veľmi jednoduchý, intuitívny a zaberie len pár minút. Žiadateľ dostane vygenerovanú žiadosť, ktorú treba doručiť na úrad, ktorý prislúcha jeho trvalému bydlisku. Aj s týmto krokom však pomôže aplikácia Voľby.Digital," vysvetlila projektová manažérka Slovensko.Digital Hana Valiová.

archívne video

Kandidát na prezidenta SR Ján Kubiš: Mojou prioritou je zjednocovanie (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Aplikácia vznikla vďaka výraznej pomoci dobrovoľníkov, ktorí sa zúčastnili na procese plánovania, programovania, textových úprav, či testovania aplikácie. Hlasovací preukaz je určený pre voličov, ktorí v deň prezidentských volieb nebudú môcť voliť v mieste svojho trvalého bydliska. S preukazom môžu voliť kdekoľvek na Slovensku. Požiadať oň sa dá osobne, listom aj cez e-mail. Volič môže naraz požiadať o hlasovacie preukazy na obe kolá volieb, musí to však v žiadosti zreteľne uviesť.

O hlasovací preukaz môžu voliči žiadať písomne a cez e-mail najneskôr do 4. marca na prvé kolo volieb a do 14. marca na druhé kolo volieb. Osobne možno vyzdvihnúť preukaz v posledný pracovný deň predo dňom konania volieb.
 

Viac o téme: Prezidentské voľbyAplikáciaHlasovací lístokSlovensko.Digital
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu