Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Špecializovaný trestný súd prerušil proces v korupčnom prípade Norberta Bödöra

Na snímke zľava svedkovia Peter Petrov alias Tiger, Bernard Slobodník a Štefan Žiga počas pojednávania s Norbertom Bödörom v kauze podplácania
Na snímke zľava svedkovia Peter Petrov alias Tiger, Bernard Slobodník a Štefan Žiga počas pojednávania s Norbertom Bödörom v kauze podplácania (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

PEZINOK - Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku prerušila proces v korupčnom prípade Norberta Bödöra. Hlavné pojednávanie bude pokračovať v pondelok 19. februára.

Obžalovaný sa na začiatok procesu v pondelok nedostavil z dôvodu práceneschopnosti a chce byť prítomný pri výsluchu svedkov a dokazovaní. Norbert Bödör, ktorý figuruje aj v kauze Dobytkár, je obžalovaný z prečinu podplácania, vinu odmieta. Úplatok mal poskytnúť vo výške 50-tisíc eur. Ten mal súvisieť s pomocou v konkrétnej trestnej veci v prospech inej osoby.

archívne video

Obvinený Norbert Bödör na policajnom prezídiu chvíľu predtým, ako má vypovedať Robert FIco (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Obhajca obžalovaného Marek Para potvrdil, že Norbert Bödör sa chce zúčastniť na najbližšom hlavnom pojednávaní. Tiež informoval, že s klientom podal trestné oznámenie na dozorujúceho prokurátora Petra Mikuláša. Orgány činné v trestnom konaní podľa nich účelovo rozdelili skutok svedka, v tomto prípade Bernarda Slobodníka, na dva prečiny, aby mohol dostať podmienečný trest. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry bližšie okolnosti k trestnému oznámeniu nepoznal. V prípade ho podľa jeho slov zatiaľ nevypočuli.

Viac o téme: KorupciaPojednávanieKauzaPrerušenieSúd Špecializovaný trestný súdNorbert Bödör
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu