Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Hrozivá nehoda na Horehroní: FOTO Vodič prešiel do protismeru a vpálil do druhého auta

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

TELGÁRT - Polícia vyšetruje utorkovú dopravnú nehodu na Horehroní, pri ktorej sa zrazili dve osobné autá. Aj keď na pohľad vyzerala zrážka hrozivo, o život nikto neprišiel a nehoda si vyžiadala "iba" zranených. Polícia preto apeluje na vodičov, aby jazdili opatrne a zodpovedne, hlavne v tomto zimnom období.

Dopravná nehoda sa stala v ešte utorok (30.1), v katastri obce Telgárt v okrese Brezno. "Podľa doterajších zistení k nehode došlo tak, že 28-ročný vodič osobného auta Škoda Octávia, ktorý viedol vozidlo v smere od Telgártu na Brezno, neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky, prešiel do protismeru kde došlo k zrážke s protiidúcim vozidlom Suzuki Vitara," uvádza banskobystrická krajská polícia. 

Hrozivá nehoda na Horehroní:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj )

Pri nehode došlo k zraneniu 48-ročného vodiča vozidla Suzuki, s ktorými bol prevezený do nemocnice. Okrem neho sa zranil aj spolujazdec z vozidla Škoda Octavia, ktorý si vyžiadal jednorazové ošetrenie. Ako dodáva polícia, vodiči boli na mieste podrobení dychovej skúške na alkohol, v obidvoch prípadoch bol výsledok negatívny. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania.

Hrozivá nehoda na Horehroní:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj )
Hrozivá nehoda na Horehroní:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj )

Polícia apeluje na vodičov

Spolu so zimným obdobím prichádzajú aj nešťastia na cestách, ktorým by sa v mnohých prípadoch dalo predísť práve opatrnou a zodpovednejšou jazdou vodičov. Príčinou nehôd totiž veľakrát nebýva len nedostatočná technická vybavenosť vozidla, ale pod túto sa mnohokrát podpíše nezodpovedný vodič. "Jeden z najdôležitejších predpokladov bezpečnej jazdy v zime je teda zodpovedný, pokojný, odpočinutý a psychicky vyrovnaný vodič," vysvetľuje polícia s tým, že v neposlednom rade musí byť vozidlo dôsledne pripravené na jazdu po zimných cestách.

Na cestách sa môže v tomto období na viacerých miestach vytvárať poľadovica. "Vodiči by sa mali teda snažiť jazdiť plynulo a predvídavo, aby nemuseli robiť prudké zmeny v rýchlosti či smere jazdy, pretože aj takýmto spôsobom sa dá zabrániť tomu, aby sa ich vozidlo dostalo do šmyku," poúča.

archívne video

Hrozivé video z nehody na D1: Kamionista narazil do cestárskeho auta (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Mnohí vodiči sa na ceste správajú tak, akoby si ani nevšimli, že prišli zimné mesiace a akoby si dostatočne neuvedomovali, že cesty v tomto ročnom období sú skutočne zradné. Touto cestou chceme vodičov vyzvať k zvýšenej opatrnosti na cestách, aby svoje správanie prispôsobili poveternostným podmienkam, a to najmä zhoršenej viditeľnosti, a tiež aby dôsledne rešpektovali pravidlá cestnej premávky.

"Častými príčinami vzniku dopravných nehôd je mnohokrát práve neprimeraná rýchlosť jazdy, neprispôsobenie rýchlosti jazdy zmeneným poveternostným podmienkam a tiež nevenovanie sa plne vedeniu vozidla," uzatvára polícia.

Viac o téme: Dopravná nehodaHorehronieTélgart
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu